İsrail, olmayan veya başarısız olan saldırıyı neden üstlenmeye çalışıyor?

img
İsrail, olmayan veya başarısız olan saldırıyı neden üstlenmeye çalışıyor? YDH

İsrail medyası, İran hava savunmasının bugün şüpheli görülen 3 quadcoptere ateş açmasını, İsrail’in İran’a cevabı olarak satmaya çalışıyor.




YDH- Yediot Ahronot gazetesi, İran hava savunmasının bugün sabaha karşı İsfahan kentinde şüpheli gördüğü 3 adet quadcopter adı verilen küçük İHA’lara ateş açmasını, İsrail’in İran’a karşılık vermesi olarak niteledi.

Gazete bu sabah İran hava savunmasının aktif hale gelmesini “sınırlı ölçekli saldırı”, İran’ın olayla ilgili açıklamasını ise “İran’ın sessiz tepkisi” olarak niteledi.

İran hava savunmasının şüpheli gördüğü 3 küçük drona ateş açması, Amerikan ABC televizyonu tarafından İsrail’in İran’a saldırısı olarak yansıtılmıştı.

ABC News, ismini açıklamadığı Amerikalı bir yetkiliye dayandırdığı haberinde İsrail’in İran’daki 7 ayrı hedefi füzelerle vurduğunu iddia etmişti.

ABC News’in haberinin ardından İsrail’in İran’ın 7 ayrı noktasından başka Irak’ta da bazı bölgeleri bombaladığı iddia edilmişti. 

Ancak Iraklı yetkililer hiçbir saldırı olmadığını açıkladı. İran’da da İsfahan ve Tebriz’de şüpheli görülen küçük dronlara karşı hava savunmasının aktif olmasından başka olayın gerçekleşmediği açıklandı.

Yediot Ahronot gazetesi ise “Kaynakların İsrail saldırısı olarak tanımladığı patlamalar Cuma günü İran'ın bir kentinde yankılandı, ancak Tahran olayı küçümsedi ve misilleme olmadığını belirtti; bu, bölge çapında bir savaşı önlemeye yönelik ölçülü görünen bir tepkiydi” diye yazdı.

İsrail gazetesi, İran’ın olayla ilgili açıklamasını Tahran’ın olayı bir saldırı gibi göstermemek için “küçümsemesi” şeklinde yansıtmaya çalışırken iddia ettiği İsrail saldırısını belirsiz kaynaklara dayandırması dikkat çekti.

İsrail gazetesi haberinde İsfahan’da 3 küçük drona karşı hava savunmasının aktif hale gelmesinden dolayı duyulan patlamalardan “kaynakların İsrail saldırısı olarak tanımladığı patlamalar” diye bahsetti.

İsfahan’da bugün hava savunmasının aktif hale gelmesine sebep olan olayın İsrail’in İran’a cevabı olarak yansıtılması, İsrail ve Amerika’da gerilimin sona erdirilmesini savunan çevreler tarafından destekleniyor.

Yediot Ahronot gazetesi haberinde buna paralel olarak şöyle diyor: “Saldırının ölçeğinin düşük olması ve İran'ın tepkisiz kalması, İran'ın İsrail'e saldırmasından bu yana topyekûn savaşı önlemek için gece gündüz çalışan diplomatların başarılı çabalarına işaret ediyor gibi görünüyor.'' 



Makaleler

Güncel