Beşşar Esed: Tüm imkânlarımızla Direniş’in yanındayız

img
Beşşar Esed: Tüm imkânlarımızla Direniş’in yanındayız YDH

On yılı aşkın bir süredir yaşanan tüm acılara rağmen ülkesinin duruşunun değişmediğini söyleyen Suriye Cumhurbaşkanı, Suriye'nin Filistinlilere ve İsrail karşıtı direniş gruplarına hizmet etmek için elindeki tüm imkânları tereddütsüz kullanacağını kaydetti.




YDH- Press TV’nin bildirdiğine göre, Suriye Cumhurbaşkanı Beşşar Esed, başta Amerika Birleşik Devletleri olmak üzere Batı üniversitelerinde Filistin yanlısı öğrenci gösterilerinin şiddetle bastırılmasının Batı sisteminin “panik halini” ortaya koyduğunu söyledi.

Dün Şam'da düzenlenen Arap Sosyalist Baas Partisi Merkez Komutanlığı toplantısında konuşan Suriye Cumhurbaşkanı Beşşar Esed, “harika ve şaşırtıcı Batı imajının” artık Batı vatandaşları arasında “bozulmaya” başladığını vurguladı.

“Bugün [Batı vatandaşları] bu sistemin dayandığı ilkelerin [...] yalan, ikiyüzlülük ve aldatma olduğunu keşfettiler,” diyen Beşşar Esed, şunları söyledi:

“Bu nedenle üniversitelerde daha önce görmediğimiz acımasız baskıları görüyoruz. [...] Gerçek şu ki, gördüğümüz bu eşi benzeri görülmemiş acımasız baskı, genel olarak Batı sistemi için bir panik halini ifade ediyor.”

Associated Press'e göre ABD polisi 18 Nisan'dan bu yana ülke genelinde 47 üniversite kampüsünde düzenlenen Filistin yanlısı protestolarda yaklaşık 2.400 kişiyi gözaltına aldı.

Batılı hükümetlerin İsrail rejimine körü körüne destek vermesini de kınayan Esed, “temel meseleler çözülmediği ve gaspçı varlık davranışlarını değiştirmediği sürece” ülkesinin herhangi bir taviz vermeyeceğini vurguladı.

“Suriye'nin 1948'de ortaya çıktığından bu yana Filistin davasına gönülden destek verdiğinin” altını çizen Esed, on yılı aşkın bir süredir yaşanan tüm acılara rağmen ülkesinin duruşunun değişmediğini vurguladı.

Beşşar Esed, Suriye'nin Filistinlilere ve İsrail karşıtı direniş gruplarına hizmet etmek için elindeki tüm imkânları tereddütsüz kullanacağını kaydetti.

Esed, “Şam'ın direniş konusundaki tutumu değişmeyecek, aksine daha da sağlamlaşacaktır. Son gelişmeler, kendi kararlarını vermeyenlerin gelecek için hiçbir umudu olmayacağını kanıtlamıştır. Otorite sahibi olmayanlar ve vatanlarını savunmak için direnmeyenler hiçbir yeri hak etmiyorlar” diye ekledi.



Makaleler

Güncel