PYD’den Özgür Suriye Ordusu’na misilleme

img
PYD’den Özgür Suriye Ordusu’na misilleme YDH

YDH- Kürdistan Demokratik Birliği’ne (PYD) mensup silahlı milislerin Halep’te 19 Özgür Suriye Ordusu militanını öldürdüğü bildirildi.




 

YDH-Kürdistan Demokratik Birliği’ne (PYD) mensup silahlı milislerin Halep’te 19 Özgür Suriye Ordusu militanını öldürdüğü bildirildi.

Kurdpress haber ajansının bildirdiğine göre Özgür Suriye Ordusu adlı silahlı grubun dün Halep kentinde yürüyüş düzenleyen Halepli Kürtlere ateş açıp 5 kişiyi öldürmesinin ardından PYD’nin silahlı kanadı YPG militanları da bugün 19 Özgür Suriye Ordusu militanını öldürdü.

PYD’nin askeri kanadı olan YPG’den yapılan açıklamada, Özgür Suriye Ordusu adlı grup tarafından dün ele geçirilen Halep’in Eşrefiye mahallesinin kurtarıldığı ve 19 Özgür Suriye Ordusu militanının öldürüldüğü belirtildi.

YPG tarafından yayımlanan bildiride Özgür Suriye Ordusu’nun Kürtlerin yaşadığı Eşrefiye ve Şeyh Maksud semtlerinde hakimiyet kurmaya çalıştıkları; ancak Halk Savunma Güçleri adı verilen YPG militanlarıyla girdikleri çatışmada söz konusu semtlerin hakimiyetini kaybettikleri açıklandı.

Yaşanan çatışmada 19 Özgür Suriye Ordusu militanını öldürdüklerini ve çok sayıda militanı da esir aldıklarını belirten YPG, kendilerinden de bir kişinin öldüğünü, bir kişinin de Özgür Suriye Ordusu militanlarının eline esir düştüğünü belirtti.

Halep’in Eşrefiye ve Şeyh Maksud semti sakinleri dün mahallelerinde Özgür Suriye Ordusu militanı istemediklerini belirtmek için bir yürüyüş düzenlemiş; ancak Özgür Suriye Ordusu militanlarının göstericilere ateş açması sonucu 5 kişi hayatını kaybetmişti.