Özgür Suriye Ordusu: Ateşkes bitti

img
Özgür Suriye Ordusu: Ateşkes bitti YDH

YDH- Özgür Suriye Ordusu adlı silahlı grubun Halep’teki Askeri Konseyi Kurban Bayramı dolayısıyla ilan edilen ateşkesin bittiğini açıkladı.




 

YDH-Özgür Suriye Ordusu adlı silahlı grubun Halep’teki Askeri Konseyi Kurban Bayramı dolayısıyla ilan edilen ateşkesin bittiğini açıkladı.

Arabi Press’in haberine göre Özgür Suriye Ordusu’nun Halep’teki Askeri Konsey Başkanı Abdulcabbar el-Akidi, BM Suriye Özel Temsilcisi Ahdar İbrahimi tarafından önerilen ateşkesin zaten ölü doğmuş olduğunu ve başarısız olduğunu söyledi.

Suriye ordusundan firar ederek isyancılara katılan Albay Abdulcabbar el-Akidi, ateşkesle ilgili açıklamasında “Hangi ateşkes? Ateşkes bir yalandan ibaret. Bu ateşkese nasıl saygı gösterilebilir? Bu, Ahdar İbrahimi için bir başarısızlıktır. Onun planı baştan ölü doğmuştu” dedi.

Şam yönetimi, BM Suriye Özel Temsilcisi Ahdar İbrahimi’nin Kurban Bayramı dolayısıyla önerdiği ateşkesi kabul etmiş ve yapılacak saldırılara müdahale hakkını saklı tuttuğunu açıklamıştı. Özgür Suriye Ordusu adını kullanan silahlı gruplardan da bazıları ateşkesi reddederken bazıları şartlar öne sürerek ateşkese uyacaklarını bildirmişti.

Ateşkesin yürürlüğe girdiği Cuma günü Dera ve Şam’da düzenlenen bombalı saldırılarda toplam 16 Suriyeli hayatını kaybetmiş, Halep’in Selahaddin camii imamı ise silahlı gruplar tarafından kaçırılmıştı.