ÖSO içindeki Kürtlerin Eşrefiye kavgası

img
ÖSO içindeki Kürtlerin Eşrefiye kavgası YDH

YDH- Özgür Suriye Ordusu adını kullanan silahlı gruplar Halep’in Eşrefiye semtinde PYD’ye bağlı militanlarla yaşanan çatışmalar konusunda birbirlerini suçlamaya başladı.




 

YDH-Özgür Suriye Ordusu adını kullanan silahlı gruplar Halep’in Eşrefiye semtinde PYD’ye bağlı militanlarla yaşanan çatışmalar konusunda birbirlerini suçlamaya başladı.

Kurdpress haber ajansının bildirdiğine göre Özgür Suriye Ordusu’na bağlı Kürtlerin kurduğu Selahaddin Eyyubi Tugayları, bir bildiri yayımlayarak Özgür Suriye Ordusu Komutan Yardımcısı Malik el-Kurdi’ye Eşrefiye semtindeki çatışmalardan dolayı Selahaddin Eyyubi Tugaylarını suçlayan açıklaması sebebiyle tepki gösterdi.

Malik el-Kurdi’nin Suriye’de olup bitenden haberinin olmadığının öne sürüldüğü bildiride Kurdi’ye PYD ile irtibatlı olduğu suçlaması yöneltildi ve Özgür Suriye Ordusu Komutan Yardımcısı Malik el-Kurdi’nin sözlerinin Kürt-Arap kardeşliğini savunan birinin sözleri olmadığı ifade edildi.

Malik el-Kurdi, Selahaddin Eyyubi Tugaylarını Özgür Suriye Ordusu’nu Eşrefiye’deki çatışmaların içine sürüklemekle suçlamıştı.

Selahaddin Eyyubi Tugayları, Eşrefiye olayının Özgür Suriye Ordusu ile PYD arasındaki çatışmaların sürmesini önlemeye ve Kürtleri özgürlüğe kavuşturmaya yönelik iyi niyetli bir adım olduğunu ifade etti.

Selahaddin Eyyubi Tugayları, bildirinin sonunda son dönemde Eşrefiye semtinde yaşanan olaylardan üzüntü duyduklarını belirterek Kürt ve Arap kardeşliği istediklerini söyledi.

Kürdistan Demokratik Birliği (PYD) ise Selahaddin Eyyubi Tugaylarını ahlaktan yoksun bir eşkıya sürüsü olarak niteledi ve Eşrefiye’de yaşananlardan ötürü intikam alacaklarını ifade etti.