Lahud:Hizbullah’ın silahı Lübnanlıları ilgilendirir

img
Lahud:Hizbullah’ın silahı Lübnanlıları ilgilendirir YDH

SAAF-Lübnan Cumhurbaşkanı Emil Lahud, Hizbullah’ın silahının ulusal direnişin gerçek bir örneği




SAAF-Lübnan Cumhurbaşkanı Emil Lahud, Hizbullah’ın silahının ulusal direnişin gerçek bir örneği olduğunu söyleyerek, Hizbullah’ın silahsızlandırılmasının Lübnanlıların karar vermesi gereken bir durum olduğunu ifade etti.

 

Şinhua haber ajansının bildirdiğine göre Lübnan Cumhurbaşkanı Emil Lahud, şu an Hizbullah’ın silahı konusunun ele alınamayacağını, buna Lübnanlıların karar vermesi gerektiğini söyledi.

 

“Hizbullah’ın silahı konusu şu an ele alınamaz, bu konunun üzerinde anlaşmaya varılacak bir zamana bırakılması gerekiyor. Zira şu anki şartlarda bir iç savaşla sonuçlanır, böylesi bir şeyi de hiçbir Lübnanlı istemiyor” diyen Cumhurbaşkanı Lahud, İsrail saldırısına da değinerek, “İsrail şunu bilmelidir ki artık bu ülkeye Hizbullah’ın olmadığı dönemdeki gibi rahatlıkla giremeyecektir” şeklinde konuştu.

 

Cumhurbaşkanı Emil Lahud, Meksika televizyonuna verdiği demeçte de “Hizbullah, İsrail işgali karşısındaki gerçek bir ulusal direniştir. Hizbullah İsrail’in Lübnan topraklarını bir kez daha işgal etmesine izin vermeyecektir” dedi.

 

Lahud ayrıca İsrail’i 1701 sayılı karara uymaya çağırdı.