Nahda, ulusal uzlaşma hükümetine karşı değil

img
Nahda, ulusal uzlaşma hükümetine karşı değil YDH

Hükümet karşıtı gösterilerin artığı Tunus’ta iktidardaki İslamcı Nahda Partisi’nin yeni bir hükümet kurulmasına karşı olmadığı açıklandı.




YDH-Reuters haber ajansının bildirdiğine göre Nahda Partisi yetkililerinden Amir el-Arid, yeni hükümete karşı olmadıklarını açıkladı.

Muhalif milletvekili Muhammed el-Brahimi’nin öldürülmesinden sonra hükümet karşıtı gösterilerin tırmandığı Tunus’ta bugün de ülkenin en örgütlü demokratik kitle örgütü olan işçi sendikası teknokrat hükümeti kurulmasını istemişti.

Raşid el-Gannuşi liderliğindeki Nahda Partisi yetkililerinden Amir el-Arid, yeni hükümet kurulmasına karşı olmadıklarını; ancak Kurucular Meclisi’nin feshedilmesini kabul edemeyeceklerini söyledi.

Amir el-Arid, “Biz uzlaşma sağlanması için yeni bir ulusal kurtuluş veya mutabakat hükümeti kurulmasına karşı değiliz; ancak Kurucular Meclisinin feshedilmesini kabul edemeyiz; bu bizim için bir kırmızıçizgidir” dedi.

Arid, Kurucular Meclisi (parlamento) konusundaki hassasiyetlerini de Meclisin hazırladığı anayasa taslağının tamamlanmasına birkaç hafta kalmış olmasıyla açıkladı.

Mısır’da Muhammed Mursi yönetiminin devrilmesiyle sonuçlanan gösterileri düzenleyen Temerrud Hareketi’ni model alan Tunus Temerrud Hareketi, Kurucular Meclisi’nin feshedilmesi için imza kampanyası başlatmıştı.

Halk Hareketi Lideri Muhammed Brahimi’nin öldürülmesinin ardından yapılan gösterilerde hükümete istifa çağrıları yapılırken, Tunus sendikası Kurucular Meclisi’nin kalması; ancak hükümetin değişmesi talebinde bulunmuştu.