Sisi’den ABD’ye eleştiri

img
Sisi’den ABD’ye eleştiri YDH

Mısır Savunma Bakanı Abdulfettah Sisi, Amerika’nın Mısır’daki gelişmelerle ilgili tutumunu eleştirerek Washington’dan Müslüman Kardeşleri gösterilere son vermeye ikna etmesini istedi.




YDH- El Cezire televizyonunun haberine göre  Washington Post gazetesine demeç veren Mısır Savunma Bakanı General Abdulfettah Sisi, Obama yönetimini Mısır halkının iradesine saygılı davranmamakla suçladı.

Mısır’ın bir iç savaş tehdidiyle karşı karşıya bulunduğunu belirten General Sisi, Amerika’nın kendilerine yeterli destek vermediğini ve Mısır halkının iradesine sırt çevirdiğini söyledi.

Amerika’nın Mısır halkının iradesine sırt çevirmesinden dolayı Mısırlıların Amerika’nın bu tutumunu unutmayacağını belirten Sisi, cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday olmayı düşünmediğini söylemekle birlikte bu ihtimali kesin olarak reddetmedi.

General Sisi, ABD Savunma Bakanı’nın Başkan Obama’nın aksine her gün kendisini telefonla aradığını belirterek “Amerika eğer Mısır’da daha fazla kan dökülmesini önlemek istiyorsa, Mursi yanlılarını gösterilere son vermeye ikna eder” dedi.