Libya hükümetinden ateşkes çağrısı

img
Libya hükümetinden ateşkes çağrısı YDH

Cuma günü Trablus’ta yaşanan ve 31 kişinin ölümüne 300’e yakın kişinin de yaralanmasına neden olan çatışmaların ardından Libya hükümeti ateşkes çağrısı yaptı.




YDH- Fransız haber ajansının bildirdiğine göre, Libya hükümeti başkent Trablus’ta Cuma günü başlayan ve kontrol edilemeyen çatışmaların ardından gece saatlerinde çatışan taraflara ateşkes çağrısında bulundu.

France-24 kanalı, çatışmaların Trablus halkının kentte hakimiyet kuran Mısratalı milislere yönelik protesto gösterisine Mısratalı milislerin ateş açması üzerine başladığını bildirdi.

Kadadafi yönetiminin devrilmesinde etkili rol oynayan Mısratalı silahlı grupların başkent Trablus’ta hakimiyet kurmasının Trablusluların tepkisine neden olduğunun belirtildiği haberde bazı camilerden halka Mısratalı milisleri kentten çıkarma çağrıları yapıldığı bildirildi.

Cuma namazından çıkan halkın Mısratalı milislere yönelik protestosuna Mısratalı milislerin ateş açtığı, başka silahlı grupların da çatışmalara dahil olduğu bildiriliyor.

Libya Başbakanı Ali Zeydan akşam saatlerinde Cuma günü yaşanan çatışmalarda 27 kişinin öldüğünü, 235 kişinin de yaralandığını açıklamıştı.

Ancak el-Menar televizyonu gece saatlerinde Trablustaki çatışmalarda ölü sayısının 31’e yaralı sayısının da 280’e yükseldiğini duyurdu.

Libya hükümeti silahlı gruplara kentte huzurun sağlanması için ateşkes çağrısında bulunurken halktan da çatışma bölgelerinden ve silahtan uzak durmasını istedi.