Suudilerden Katar’la barış şartları

img
Suudilerden Katar’la barış şartları YDH

Suudi Arabistan’ın Katar’la ilişkilerini düzeltmek için şartlar ileri sürdüğü bildirildi.




YDH-Abdulbari Atvan yönetimindeki Rey’ul- Yovm gazetesinin haberine göre Kuveyt, Suudi Arabistan ile Katar’ın ilişkilerinin düzeltilmesi için arabuluculuk girişiminde bulundu.

Körfez ülkelerinden üst düzey bir kaynak, Rey’ul Yovm gazetesine yaptığı açıklamada katar Emiri Şeyh Temim bin Hamad ile Suudi Kralı Abdullah bin Abdulaziz arasında iki hafta önce Riyad’da yapılan görüşmede çok sert tartışmaların yaşandığını söyledi.

Gazeteye açıklamada bulunan kaynaklar, Suudi yönetiminin Katar’ın Mısır politikasından ve Müslüman Kardeşler örgütüne verdiği destekten dolayı son derece öfkeli olduğunu söyledi.

Habere göre Suudi Kralı, Katar’la ilişkilerin düzelmesi için Katar’ın Müslüman Kardeşler’e verdiği desteği kesmesi, Körfez İşbirliği Örgütü tarafından alınan kararlara bağlı kalması ve el-Cezire kanalının Mısırlı yetkililere yönelik kışkırtıcı yayınlarına son vermesinin de bulunduğu beş şart ileri sürdü.

Haberde ayrıca Suudi Arabistan’ın Suudi Kralının beş şartını kabul eden Katar Emiri’nden bu konuda bir protokol imzalamasını istediği belirtildi.

Öte yandan Mısır Dışişleri Bakanlığı Basın Sözcüsü Bedir Abdulati, Kahire ile Doha arasında barış için temaslar olduğu yönündeki haberleri reddederek Kahire’nin Katar’la yaşadığı bazı sorunları Doha’ya ilettiğini, bu sorunların başında da el-Cezire’nin yayınlarının geldiğini söyledi.