Suriyeli mülteci sayısı Lübnan nüfusunun 4’te biri oldu
Lübnan’ın eski Başbakanı Necib Mikati, Lübnan’a her gün 3 bin Suriyeli mültecinin göç ettiğini belirterek mültecilerin Suriye topraklarında yerleştirilmesi için çağrı yaptı.
YDH- El Alem televizyonunun haberine göre eski Başbakan Necib Mikati, düzenlediği basın toplantısında Suriye’ye komşu ülkelerin Suriyeli mültecilerin kendi ülkelerinde kalacağı güvenli bölgeler oluşturulması için girişimde bulunması gerektiğini söyledi.
Necib Mikati, “şu an ortalama her gün 3 bin Suriyeli mülteci Lübnan’a göç ediyor. Suriyeli mülteci sayısı Lübnan nüfusunun dörtte birine ulaşmış durumda. Bu sebeple Suriye’ye komşu ülkelerden ve uluslar arası toplumdan Lübnan’ın yükünü hafifletmek için Suriyeli mültecilerin kendi topraklarında barınabileceği güvenli bölgeler oluşturması için girişimde bulunmasını istiyoruz” dedi.
Mikati ayrıca Suriyeli mülteciler konusunda Şam yönetimi ile de koordinasyon kurulması gerektiğini belirterek “Suriye’de bazı güvenli binalar var, oralar mülteci kampı haline getirilebilir” dedi.
Necib Mikati ayrıca Dünya Bankasına da Suriyeli mültecilere yardım için fon oluşturması çağrısında bulundu.
İlgili Haberler
Raad: Hizbullah'ın silahları meselesi ancak İsrail’in çekilmesinden so…
23 Eylül 2026 19:05
İsrailli merkez, Lübnan ordusu subaylarını fişledi
23 Eylül 2026 09:28
Güney Lübnan’da hava saldırısı, topçu ateşi ve yıkım
21 Eylül 2026 17:03
Trump’tan Aun’a saldırılar altında “barış ve güvenlik” mesajı
21 Eylül 2026 16:53
