Radikal grupların Suriye’deki kaybı 13 bini geçti

img
Radikal grupların Suriye’deki kaybı 13 bini geçti YDH

Suriye’deki el-Kaide bağlantılı gruplarla el-Kaide’ye doğrudan bağlı olmayan radikal grupların verdiği kaybın 13 bine ulaştığı bildirildi.




YDH-El Alem televizyonu, Ürdün Selefi Hareketi’nin ve Mirsad adlı muhalif insan hakları örgütünün rakamlarına dayanarak Suriye’deki radikal grupların kaybının 13 bine ulaştığını bildirdi.

Haberde Ürdün Selefi Hareketi’nin Suriye’deki çatışmalarda cihatçı grupların 9 bin 936 kayıp verdiğini açıkladığı belirtildi ve bunlar arasında Arap olmayanların da bulunduğuna dikkat çekildi.

Londra merkezli insan haklar örgütü Mirsad ise geçtiğimiz günlerde yaptığı bir açıklamada silahlı grupların kendi aralarında yaptıkları savaşta son üç ayda 3 bin 300 kişinin öldüğünü açıkladı.

 Mirsad’ın açıkladığı rakamların Suriye ordusuyla girdikleri çatışmalarda öldürülen cihatçı militanları kapsamadığına dikkat çekilen haberde Suriye’de öldürülen radikal gruplara mensup militan sayısının Ürdün Selefi Hareketi ile Mirsad’ın verdiği rakamların toplamından daha fazla da olabileceği ifade edildi.