Muhammed Ali el-Husi'den Seyyid Nasrullah'a veda

img
Muhammed Ali el-Husi'den Seyyid Nasrullah'a veda YDH

Yemen Yüksek Siyasi Konseyi üyesi Muhammed Ali el-Husi, Hizbullah Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrullah'ın vefatının ardından düzenlenen anma töreninde konuştu. El-Husi, Nasrullah'ın kaybının tüm İslam dünyası için büyük bir kayıp olduğunu vurgulayarak, onun cesur duruşunun ve etkisinin altını çizdi.




YDH - Yemen Ensarullah Hareketi, şehit Nasrullah için başkent Sanaa'da bir anma töreni düzenlerken, Yemen Yüksek Siyasi Konseyi üyesi Muhammed Ali el-Husi, Nasrullah'ın "yalnızca Lübnan için değil, Arap ve İslam dünyası ile tüm özgür dünya için bir kayıp olduğunu" vurguladı.

El-Husi, "Hizbullah Genel Sekreteri şehit Seyyid Hasan Nasrallah'ı sadece partinin değil, tüm Arap ve İslam dünyasının kaybettiğini" dile getirdi.

Ayrıca Ensarullah tarafından cumartesi günü başkent Sanaa'da şehit Nasrallah için düzenlenen anma etkinliğinde konuşan el-Husi, Nasrullah'ın bölgedeki geniş etkisinden ve "başka şahsiyetlerde nadiren rastladığımız" sarsılmaz duruşundaki cesaretinden söz etti.

El-Husi, "Şehit Seyyid Nasrullah'ın kaybı sadece Lübnan için değil, onun cesur sesine ve sağlam duruşuna değer veren özgür dünya için de büyük bir kayıptır," ifadelerini kullandı

El-Husi, cuma günü X sosyal medya platformundaki hesabında Gazze ve Lübnan'ı destekleme nedenini yazdı ve bunun "dini bir görev" olduğunu belirtti.

Ayrıca Gazze, Lübnan, direniş ve şehit Seyyid Nasrullah'a destek amacıyla Sanaa ve Yemen'in çeşitli vilayetlerinde düzenlenen yürüyüşün görüntülerini paylaştı.