Lieberman: Suudi Arabistan ve Kuveyt’le gizli görüşmelerimiz sürüyor
İsrail Dışişleri Bakanı Avigdor Lieberman, İsrail’i tanımayan bazı Arap ülkeleriyle sürdürdükleri gizli görüşmelerin İran’a karşı bir ittifakla sonuçlanmasını umduğunu açıkladı.
YDH-Reuters haber ajansının bildirdiğine göre İsrail Dışişleri Bakanı Avigdor Lieberman, henüz İsrail’i resmi olarak tanımayan bazı Arap ülkeleriyle gizli görüşmeler yaptıklarını açıkladı.
Lieberman, İran’ın İsrail’le Arap ülkelerinin ortak düşmanı olduğunu belirterek Arap dünyasıyla diplomatik ilişkiler kurmaya çalıştıklarını söyledi.
İsrail’de yayımlanan Yediot Ahronot gazetesi de Dışişleri Bakanı Avigdor Lieberman’ın İran’dan duyulan ortak korku sebebiyle Suudi Arabistan ve Kuveyt’le diplomatik ilişki kurmak için girişimlerde bulunduğunu açıkladığını bildirdi.
Yediot Ahronot, haberinde, Suudi Arabistan’ın İsrail’le gizli görüşmelerde bulunduğunu yalanladığını bildirdi.
İsrail Dışişleri Bakanı Lieberman, Araplarla yaptıkları gizli görüşmelerde ilk kez gerçek düşmanın İsrail, Yahudiler veya siyonizm değil, İran, Hizbullah ve el-Kaide olduğu konusunda görüş birliği oluştuğunu söyledi.
İlgili Haberler
Netanyahu: Suriye'yi Türkiye konusunda defalarca uyardık ancak görmezd…
19 Ağustos 2026
İsrail, toplama kamplarında Filistinliler için darağacı kuruluyor
19 Ağustos 2026
Netanyahu, Trump'ın Gazze planına seçim engeli koydu
17 Ağustos 2026
Netanyahu’nun partisinde koltuk yarışı kızıştı
17 Ağustos 2026

