Hamas’tan el-Fetih’e suçlama

img
Hamas’tan el-Fetih’e suçlama YDH

SAAF-Hamas, ulusal birlik hükümeti kurma görüşmeleri konusunda yaşanacak başarısızlıktan el-




SAAF-Hamas, ulusal birlik hükümeti kurma görüşmeleri konusunda yaşanacak başarısızlıktan el-Fetih’in sorumlu olacağını belirtti.

 

El-Alem televizyonunun haberine göre hamas’ın Lübnan’daki temsilcisi Usame Hemdan, “Herkes Hamas’ın Filistin’de bir ulusal birlik hükümeti kurulmasını önerdiğini ve bundan yana olduğunu bilmektedir. Fakat Mahmud Abbas’ın grubu, kurulacak hükümete Siyonist rejimin şartlarını dayatma peşindedir. Bu şartlar da Siyonist rejimin tanınması ve direnişe son verilmesidir” dedi.

 

Başında hukukçuların bulunduğu bir bölgesel heyetin kurulmasına değinen Hemdan, “hukuk uzmanlarından oluşan bu grubun değerlendirmesine göre Ebu Mazen, (Mahmud Abbas) yasal faaliyetler konusunda gerçek yetkilere sahip değildir, o ancak anayasaya aykırı adımlar atabilir” dedi.

 

Mahmud Abbas’ın anayasaya aykırı davranması durumunda Filistin Özerk Yönetiminin sonunu ilan etmiş olacağını belirten Hemdan, “böylesi bir durumda Filistin Özerk Yönetiminin Filistin halkı nezdinde hiçbir yerinin bulunmadığı ve bu yönetimin artık Filistin halkının temsilcisi olmadığı ilan edilmiş olur” diye konuştu.

 

Mahmud Abbas’ın Filistin Başbakanı İsmail Heniye ile görüşmemesini de eleştiren Usame Hemdan, Mahmud Abbas’ın ulusal birlik hükümeti konusundaki görüşmeleri başarısızlığa uğratmak yönünde hareket ettiğini belirterek bunun sorumluluğunu Hamas’a yıkmaya çalıştığını söyledi.