Abbas Şin-Bet şefi ile Ürdün'de görüştü

img
Abbas Şin-Bet şefi ile Ürdün'de görüştü YDH

SAAF-Filistin Özerk Yönetimi Lideri Mahmud Abbas’ın İsrail İç istihbarat teşkilatı Şin-Bet’in şefi




SAAF-Filistin Özerk Yönetimi Lideri Mahmud Abbas’ın İsrail İç istihbarat teşkilatı Şin-Bet’in şefi Yuval Diskin ile gizlice görüştüğü belirtiliyor.

 

El-Kudsu’l Arabi gazetesinin haberine göre Mahmud Abbas, Körfez’deki bazı Arap ülkelerinden yetkililerle birlikte Ürdün’ün Akabe limanında İsrail iç istihbarat örgütü şefi Yuval Diskin ile gizli bir görüşme gerçekleştirdi.

 

Gazetenin haberine göre Abbas Diskin görüşmesinde Filistin’de kurulacak olan ulusal birlik hükümeti ve Hamas’ın dışarıda bırakılması konuları ele alındı.

 

Görüşmenin tarihi konusunda ayrıntı vermeyen gazete Mısır, Ürdün ve Körfez’deki bir Arap ülkesinin Hamas’ın ulusal birlik hükümetinde yer almasına karşı olduğunu yazdı.

 

Söz konusu Arap ülkelerinin İsmail Heniye liderliğinde bir ulusal birlik hükümetinin kurulmasına karşı çıktığını belirten Kudsu’l- Arabi, bu ülkelerin Hamas dışından bir ismin başbakanlığa getirilmesini istediklerini ifade etti.

 

Mahmud Abbas’ın İsrail’i Filistinlilerce esir alınan İsrail askeri Gilad Şalit’in kurtarılması için Türkiye, Norveç ve İspanya gibi Arap olmayan ülkeleri aracı kılmasından dolayı eleştirdiğini de belirten gazete, Filistin Özerk Yönetimi Lideri’nin “Hamas görüşmeleri kendi lehine sonuçlandırmaya çalışıyor, bu yüzden görüşmelerin yalnızca benim koordinasyonumda olması gerekiyor” dediğini nakletti.

 

Abbas’ın ayrıca Arap yetkililere İran ve Suriye’nin Şalit’in kurtarılması görüşmelerinin başarısızlıkla sonuçlanmasını istediğini söylediği belirtiliyor.