Faysal: ABD, İran’la doğrudan görüşmeli

img
Faysal: ABD, İran’la doğrudan görüşmeli YDH

SAAF-Suudi Arabistan’ın ABD’deki büyükelçisi Türkî Faysal, Çarşamba günü yaptığı konuşmada




SAAF-Suudi Arabistan’ın ABD’deki büyükelçisi Türkî Faysal, Çarşamba günü yaptığı konuşmada Washington’un Tahran’la “nükleer enerji” konusunda direkt olarak müzakerede bulunmamasını bir “yanlış” olarak değerlendirdi.

 

Washington’daki “Uluslar arası Stratejik Araştırmalar Merkezi”nde konuşma yapan Faysal, “ABD’nin hatası İran’la direkt olarak konuşmamasıdır. Biz İran’la görüşmeleri kestiğimizde doksanlı yıllarda ilişkilerimiz çıkmaza girdi ve aramızda fazladan birçok sorun çıktı” dedi.

 

Filistin dosyasına da değinen Faysal, ABD Dış İşleri Bakanı’nın Ortadoğu ziyaretinde elle tutulur bir sonuçla çıkmasını ümit ettiğini söyledi ve Suudi Arabistan’da gerçekleştirilmesi beklenen reformlar konusunda da “reformlardan bahsetmek suni siyasi sözlerdir ve yapıcı değildir” dedi.

 

Faysal sözlerine devamla “Yapılacak reformlar listemizdedir. Ancak biz bu değişimlere bizden istendiği için gitmiyoruz” dedi ve ekledi: “bize bir şeyler dikte etmek meseleleri hiçbir yere götürmez. Faydalı olan yapıcı tavsiyelerdir.”