İslam Ordusu:ABD ile şartlı görüşmeye hazırız

img
İslam Ordusu:ABD ile şartlı görüşmeye hazırız YDH

SAAF-Irak’taki en büyük Sünni silahlı gruplardan biri olan İslam ordusu, ABD ile şartlı olarak gizli




SAAF-Irak’taki en büyük Sünni silahlı gruplardan biri olan İslam ordusu, ABD ile şartlı olarak gizli ya da açık görüşmelere hazır olduklarını açıkladı.

 

El-Cezire televizyonunun haberine göre Irak İslam Ordusu’nun resmi sözcüsü İbrahim eş-Şimri, internette yayınladığı ses kaydında ABD’nin Irak’ı terk etmesi ve direnişi Irak halkının tek meşru temsilcisi olarak kabul etmesi halinde Washington’la görüşebileceklerini açıkladı.

 

“İslam Ordusu, askerlerini Irak’tan çekmesi ve Sünni direnişi Irak halkının tek meşru ve yasal temsilcisi olarak kabul etmesi durumunda ABD ile görüşmeyi taahhüt etmektedir” diyen örgüt sözcüsü, siyasi sürece katılan Iraklı Sünni liderleri de sert bir şekilde eleştirerek onları kendi çıkarlarını düşünmekle suçladı.

 

ABD Dışişleri Bakanlığı yetkililerinden Alberto Fernandez, söz konusu açıklamayla ilgili olarak “Washington, ulusal uzlaşmaya ve ülkedeki güvenliğe olumlu yönde etki edecek her türlü girişimi desteklemektedir” dedi.

 

Bu konudaki kararın seçilmiş Irak hükümetine ait olduğunu söyleyen Amerikalı yetkili, bu açıklamayı, Irak silahlı kuvvetleri tarafından gerçekleştirilen kurnazca bir propaganda olarak niteledi.