Türkmen Cephesi 140. maddeyi destekliyor

img
Türkmen Cephesi 140. maddeyi destekliyor YDH

PUKmedia-Kerkük il Meclisinde grubu bulunan Irak Türkmen Cephesi ve Cumhuriyetçi Platformu,




PUKmedia-Kerkük il Meclisinde grubu bulunan Irak Türkmen Cephesi ve Cumhuriyetçi Platformu, Kerkük'ün durumunu normalleştirmesini öngören Irak anayasasının 140. maddesinin uygulanmaya konulmasını desteklediklerini açıkladı.

 

Kerkük il meclisinde grubu bulunan lrak Türkmen Cephesi ve  Cumhuriyetçi Platformu, farklı görüş ve düşüncelere sahip olmlarına rağmen, Kerkük'ün durumunu normalleştirmesini öngören Irak Anayasasının 140. maddesinin uygulanmaya konulmasını desteklediklerini açıkladı.

 

Irak Türkmen Cephesi ve Cumhuriyetçi Platformu, bu açıklamayı, bugün, Kerkük İl Yönetimi ile 140. Maddeyi Uygulamaya Koyma Yüksek Komisyonu arasında yapılan toplantı esnasında yaptı. 

 

Toplantıda, Irak Adalet Bakanı ve 140. Maddeyi Uygulamaya Koyma Yüksek Komisyonu Başkanı Haşim El Şıbli, Kerkük'ün karmaşık durumunu normalleştirecek olan 140.maddenin, Irak Anayasası’nda öngörülen tarihte uygulamaya konulacağını belirtti.   

 

Komisyon başkanı El-Şıbli, 140. Maddeyi Uygulamaya Koyma Yüksek Komisyonu çalışmalarını, yasal ve tarihi belgelere dayandıracağını da ifade etti.

 

Irak Çevre Bakanı ve Komisyon üyesi Nermin Osman ise, 140’ncı maddenin uygulamaya konulması sürecinde yapılacak harcamalar için lrak Hükümeti tarafından ayrılan 200 Milyon dolarlık bütçenin kullanılması için onay alındığını açıkladı.