Rice’tan, İsrail’e Mervan Bargusi talebi

img
Rice’tan, İsrail’e Mervan Bargusi talebi YDH

SAAF-ABD Dışişleri bakanı Condoleezza Rice’ın, İsrail’den el-Fetih’in Batı Şeria’daki Genel




SAAF-ABD Dışişleri bakanı Condoleezza Rice’ın, İsrail’den el-Fetih’in Batı Şeria’daki Genel Sekreteri Mervan Bargusi’yi serbest bırakmasını istediği bildiriliyor.

 

Suudi Arabistan’da yayınlanan Ukaz gazetesinin haberine göre Ürdün’deki Filistin kaynakları, ABD Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice’ın İsrail Başbakanı Ehud Olmert’ten aynı zamanda Filistin parlamento üyesi de olan Mervan Bargusi’yi serbest bırakmasını istediğini belirttiler.

 

Filistinli kaynaklar, ABD Dışişleri Bakanı’nın bu isteği son Ortadoğu ziyareti sırasında İsrailli yetkililere ilettiğini ifade ediyorlar.

 

Habere göre Ortadoğu ziyareti sırasında Filistinli yetkililerle de görüşen Rice’a FKÖ yetkilileri Arafat’ın ölümünden sonra el-Fetih içerisinde çok başlılığın baş gösterdiğini ve el-Fetih’in yaşadığı iç sorunlar sebebiyle seçimlerde Hamas karşısında yenildiğini belirterek Mervan Bargusi’nin el-Fetih’i Hamas karşısında güçlendirebilecek bir isim olduğunu ifade ettiler.

 

Filistinli kaynaklar Rice’ın bu görüşe ikna olduğunu ve Hamas’a karşı el-Fetih’i güçlendirebilmek için iki yıldır İsrail cezaevinde tutuklu bulunan Mervan Bargusi’yi serbest bırakmaları için İsrailli yetkililerden resmi istekte bulunduğunu belirtiyorlar.

 

El-Fetih'in genç kuşak liderlerinden Mervan Bargusi, Filistinliler arasında çok sevilen bir isim olarak biliniyor. 

 



Makaleler

Güncel