Abbas: Teknokrat hükümetinden yanayım

img
Abbas: Teknokrat hükümetinden yanayım YDH

SAAF-Filistin Özerk Yönetimi Lideri Mahmud Abbas, uygulanan ekonomik ambargonun kaldırılması




SAAF-Filistin Özerk Yönetimi Lideri Mahmud Abbas, uygulanan ekonomik ambargonun kaldırılması için Filistin’de bir teknokrat hükümetinin kurulmasından yana olduğunu söyledi.

 

Kuveyt resmi haber ajansı KUNA’nın bildirdiğine göre Filistin Özerk Yönetimi Lideri Mahmud Abbas, Filistinli grupların dışından, uzmanlardan oluşan bir teknokrat hükümetinin kurulmasından yana olduğunu söyledi.

 

Ramallah’ta gazetecileri kabulü sırasında konuşan Abbas: “Eğer ulusal birlik hükümeti kurarak uygulanan ambargoyu kırmayı başarabilirsek sorun yok, bu güzel bir çözüm yoludur; ama bu gerçekleşmezse ben uzmanlardan oluşan bir teknokrat hükümetinin en kolay çözüm yolu olduğuna inanıyorum. Böylesi bir hükümette herkes istediğine ulaşır, böylesi bir hükümetle Filistinli günlük yaşantısını idare edebilir” dedi.

 

Mahmud Abbas ayrıca tüm bunların başarısız olması durumunda cumhurbaşkanlığı ve yasama meclisi için erken seçime gitme konusunda bir referanduma da gidilebilmesinin ihtimal dahilinde olduğunu söyledi.

 

Hamas’tan teknokrat hükümetine tepki  

 

Filistin Hükümet Sözcüsü Gazi Hamad ise Mahmud Abbas’ın teknokrat hükümeti ile ilgili sözlerine tepki göstererek Hamas’ın ve el-Fetih’in katılmayacağı bir teknokrat hükümetinin gündemde bulunmadığını söyledi.

 

Hamas’ın şimdiye kadarki resmi tutumuyla bir ulusal birlik hükümetinden yana olduğunu belirten Hamad, en iyisinin liyakate dayalı bir ulusal birlik hükümeti olacağını belirtti.



Makaleler

Güncel