Zahhar: Teknokrat hükümeti kaos yaratır

img
Zahhar: Teknokrat hükümeti kaos yaratır YDH

SAAF-Filistin Dışişleri Bakanı Mahmud ez-Zahhar, Mahmud Abbas’ın ileri sürdüğü teknokrat




SAAF-Filistin Dışişleri Bakanı Mahmud ez-Zahhar, Mahmud Abbas’ın ileri sürdüğü teknokrat hükümetine karşı çıkarak bunun kaos yaratacağını söyledi.

 

Filistin Enformasyon Merkezinin bildirdiğine göre Dışişleri Bakanı Mahmud ez-Zahhr, Filistin Özerk Yönetimi Lideri Mahmud Abbas’ın ulusal birlik hükümeti yerine siyasi partileri dışarıda bırakan bir teknokrat hükümeti kurulması önerisine kaşı çıkarak böylesi bir hükümetin ulusal birlik hükümetinin yerini alamayacağını söyledi.

 

Teknokrat hükümetinin Filistin’deki sorunların çözümü konusunda işlevsiz kalacağını ve kaosa sebep olacağını belirten Dışişleri Bakanı Zahhar, teknokrat hükümetinin halk arasında da mecliste de destek bulamayacağını belirtti.

 

Öte yandan Filistin’de yapılan bir kamuoyu araştırmasına göre halkın büyük bir çoğunluğu el-Fetih’in ulusal birlik hükümeti kurulması konusunda ciddi davranmadığına inanıyor.

 

6159 kişi üzerinde yapılan anket sonuçlarına göre Filistinlilerin yüzde 87.86’sı el-Fetih’in ulusal birlik hükümeti konusunda ciddi davranmadığını düşünürken katılımcıların yalnızca yüzde 12.14’ü bu görüşe karşı oy verdi.

 



Makaleler

Güncel