Hamas ve el-Fetih anlaşma imzaladı

img
Hamas ve el-Fetih anlaşma imzaladı YDH

SAAF-Hamas ve el-Fetih örgütleri bugün öğle saatlerinde Filistin’de düzeni ve asayişi bozucu yasa




SAAF-Hamas ve el-Fetih örgütleri bugün öğle saatlerinde Filistin’de düzeni ve asayişi bozucu yasa dışı eylemleri durdurma konusunda bir anlaşma imzaladı.

 

Filistin Enformasyon Merkezinin haberine göre Hamas üyesi Fethi Hammad, el-Fetih örgütü sözcüsü ile bir ortak basın toplantısı düzenleyerek yapılan anlaşma doğrultusunda Hamas ve el-Fetih meseleleriyle ilgili ortak bir komite kurulacağını belirtti. “Ayrıca görevi iki tarafın da basında yer alan açıklamalarını incelemek olan ortak bir enformasyon komitesi kurulacak” dedi.

 

El-Fetih sözcüsü de yaptığı açıklamada üzerinde anlaşmaya varılan hususlarda hemen uygulamaya geçileceğini belirtti ve şunları söyledi:

 

“Her iki taraf da yasalara saygılı olma, karışıklık çıkarmak isteyenlere karşı yasaları uygulama, Filistin’in ulusal simalarına karşı saygılı olma, kamu mallarına veya Filistin halkının kişisel mallarına yapılacak her türlü saldırıyı önleme ve birbiri aleyhine medyada kışkırtıcı açıklamalar yapmaya son verme konularında anlaşmaya varmıştır.”

 

Hamas ve el-Fetih liderleri burada belirtilenlere benzer şeyleri daha önce de dile getirmesine rağmen bu konuda ilk defa iki taraf arasında resmi bir yazılı anlaşma yapılmış oluyor.

 



Makaleler

Güncel