Mekke konferansını imzalayanlara ölüm fetvası

img
Mekke konferansını imzalayanlara ölüm fetvası YDH

SAAF-el-Kaide’nin Irak koluna bağlı “Mücahitler Şurası” adlı örgütün, İslam




SAAF-el-Kaide’nin Irak koluna bağlı “Mücahitler Şurası” adlı örgütün, İslam Konferansı’nın çağrısıyla düzenlenen Mekke Konferansı bildirisine imza atanlar hakkında ölüm fetvası verdiği bildiriliyor.

 

Geçtiğimiz günlerde Irak’ta mezhep çatışmalarını durdurmayı hedefleyen ve İslam Konferansı Örgütü’nün çağrısıyla Mekke’de düzenlenen konferansa Irak’taki silahlı grupların başında gelen “Mücahitler Şurası” sert tepki gösterdi.

 

Irak’tan yayın yapan Burathanews adlı internet sitesinin Felluce’deki kaynaklara dayandırarak verdiği habere göre “Mücahitler Şurası” Fetva kurulu bu konferansın sonuç bildirgesine imza atan herkesin öldürülmesi gerektiğine dair fetva verdi.

 

Iraklı siyasi gözlemciler geçtiğimiz günlerde silahlı bir grup tarafından Bağdat Üniversitesi Kelam Profesörü Şeyh Abdulcelil el-Fehdavi’nin evine düzenlenen saldırı ile Mücahitler Şurası tarafından verilen bu fetvanın bağlantısı olduğunu belirtiyor.

 

Irak’ta mezhepler arası vahdeti savunduğu belirtilen ve aynı zamanda Bağdat Fetva Meclsi Başkanlığı da yapan Şeyh Fehdavi Mekke Konferansı’na katılan Sünni din alimleri arasında bulunuyordu.

 

Örgütün düşüncelerine yakın bir internet sitesinde de Mekke Konferansına katılan Sünni alimler “cihattan kaçmakla” ve “kafirlerin hükmüne razı olmakla” suçlanıyor.