İsrail medyası: İsrail, Lübnan, Yemen ve Irak'tan saldırı altında

img
İsrail medyası: İsrail, Lübnan, Yemen ve Irak'tan saldırı altında YDH

İsrail basınındaki haberler, Ma'ale Adumim ve çevresinde sirenler çalındığını ​​ve İsrail'in kuzey Akdeniz kıyı şeridi boyunca olası insansız hava aracı saldırıları konusunda alarm verildiğini bildiriyor.




YDH- El-Meyadin'e göre, Lübnan'dan fırlatılan bir roket, Kudüs'ün yedi kilometre doğusundaki Ma'ale Adumim yerleşiminde bir binaya çarptı.

İsrail medya kaynaklarına göre, roket elektrik kesintilerine ve ek yangınlara yol açtı.

İşgal altındaki Filistin'den basın kaynakları Lübnan'dan atılan bir roketin ardından Doğu Kudüs'teki yerleşim yerlerinde elektrik kesintisi yaşandığını doğruladı.

Ma'ale Adumim ve yakın bölgelerde sirenler etkinleştirildi ve İsrail'in kuzey Akdeniz kıyısı boyunca olası drone sızmaları için uyarılar yapıldı.

El-Menar'a göre, Akdeniz'in kıyısındaki şehir Nehariya'da İHA saldırısı bir ölümle sonuçlandı.

Bölgeden gelen raporlarda, Lübnan'dan fırlatılan füzelerin İsrail'in 'Davut'un Sapanı' hava savunma sistemlerinden birinin hedef alındığı ve bu habere İsrail'in tam bir medya karartması uyguladığı iddia edildi.

Irak İslami Direniş, ''İşgal altındaki Umm Raşraş'a (Eylat) hayati bir hedefe insansız hava araçları kullanarak saldırdık'' açıklamasını yaptı.