El-Husi: Nasrullah Kerbela şehitlerinin kervanına katıldı

img
El-Husi: Nasrullah Kerbela şehitlerinin kervanına katıldı YDH

İsrail'in, Direniş Ekseni'nin “iradesini kıramayacağını” söyleyen Abdulmelik el-Husi, işgal rejiminin, Seyyid Nasrullah suikastından dolayı “hayal kırıklığına uğrayacağını” belirtti.




YDH- Yemen'deki Ensarullah hareketinin lideri Seyyid Abdülmelik el-Husi cumartesi akşamı Yemen'in başkenti Sanaa'dan canlı yayınlanan konuşmasında şöyle dedi:

“Müslüman dünyası, sevgili kardeşimiz ve güçlü savaşçı Nasrullah'ın kaybından dolayı büyük bir üzüntü, keder ve acıyla yas tutmaktadır. Ailesine, Hizbullah'a, Lübnan halkına, İslam Devrimi Lideri Ayetullah Seyid Ali Hamenei'ye, Filistinlilere ve dünyanın tüm özgürlükçü insanlara başsağlığı diliyoruz.”

Seyyid el-Husi, “O, özgürlük savaşçılarına rehberlik eden parlayan bir yıldız, büyük ve dikkate değer bir lider, başarılı, İslam'ın değerlerini ve ahlakını somutlaştıran, asil ve gururlu biriydi” dedi.

El-Husi “Nasrullah'ın yolu devam edecek. Hizbullah, inanç ruhunu koruyor ve İsrail'e karşı mücadele sürecinde İmam Hüseyin'in (a.s) mirasını sürdürüyor.” dedi.

"O, büyük bir şehit ve kahraman bir lider olarak Rabbinin safına geçti ve ebediyete göçtü. Peygamberlerin ve İmamların izinde ilahi iman yolunda Kerbela şehitleri kervanına katıldı.” diye ekledi.

Yemenli lider, bu suikastın İsrail rejimine umduğu zaferi getirmeyeceğini vurguladı.

Seyyid el-Husi işgal rejimini kastederek, “Büyük şehit İsmail Haniye'nin öldürülmesinden sonra nasıl hayal kırıklığına uğradılarsa, Seyyid Nasrullah'ın öldürülmesi de aynı etkiyi yaratacaktır” dedi.

Ensarullah lideri, Direniş Ekseni'nin İsrail karşıtı operasyonlarını, ne ölçüde fedakârlık olursa olsun artırmaya kararlı olduğunu belirtti.

“Allah'ın vadettiği gibi onun (İsrail işgalinin) nihayeti kaçınılmazdır” diye ekledi.

İsrail’e ve destekçilere rağmen “Destek cepheleri, Direniş Ekseni ve İslam sancağı (sabit) kalacak, yaşayacak ve yükselecektir” dedi.

El-Husi, “Siyonist düşman emellerine ulaşmayı başaramayacak ve çöküşü kaçınılmazdır” dedi. “Filistin ve Lübnan halklarını terk etmeyeceğiz. Onlara, sadık kalacağımıza ve kanlarının boşa gitmeyeceğine dair güvence veriyorum” diye ekledi.