Rice:Hamas’ın sokaklarda olmaması daha iyi

img
Rice:Hamas’ın sokaklarda olmaması daha iyi YDH

SAAF-ABD Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice, Hamas’ın hükümette yer almasının sokaklarda




SAAF-ABD Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice, Hamas’ın hükümette yer almasının sokaklarda bulunmasından daha iyi olacağını söyledi.

 

Associeted Press haber ajansının bildirdiğine göre demokrasileri destekleme ile ilgili bir konferansta konuşan ABD Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice, ABD’nin ülke dışında sonuçlarından hoşlanmadığı demokrasilerden vazgeçmemesi gerektiğini belirterek Hamas’ın Filistin’deki durumuna değindi ve “Ben, bu grupların ellerinde silahlarla maskeli bir şekilde sokaklarda bulunmasının daha iyi olacağından emin değilim. Bu grupların seçmenlerle yüzleşmesinin daha doğru olacağını düşünüyorum” dedi.

 

Filistin’de yapılan seçimlerin özgür ve adil bir ortamda gerçekleştiğine değinen Rice, Hamas’ın uluslar arası alanda kabul görmeyi başaramadığını söyledi.

 

Hamas’ın uluslar arası sorumluluklarını yerine getirmediğini söyleyen Rice, Filistin halkına uygulanan ekonomik kuşatmadan da Hamas’ı sorumlu tutarak “sonuçta Filistin halkı uluslar arası yardımdan mahrum kaldı” diye konuştu.

 

Filistin halkının Hamas’ı seçmesinin ardından ABD ve İsrail, Filistin’e yapılan uluslar arası yardımı durdurmuş ve uluslar arası yardımların tekrar serbest bırakılabilmesi için Hamas’a silahlı mücadeleyi bırakması ve İsrail’i tanıması şartını ileri sürmüştü.

 

Filistin’deki bu duruma değinen Rice, “İlginçtir ki seçimlerin yapılmaması ve Hamas’ın iktidara gelmemesi durumunda biz bu zorlu duruma tanık olamayacaktık” dedi.

 



Makaleler

Güncel