Meşal: Sözle değil eylem yanıt verilecek

img
Meşal: Sözle değil eylem yanıt verilecek YDH

SAAF-Filistin İslami Hareketi Hamas’ın siyasi büro şefi Halid Meşal, İsrail'in Beyt Hanun’a yönelik düzenlediği saldırıya




SAAF-Filistin İslami Hareketi Hamas’ın siyasi büro şefi Halid Meşal, İsrail'in Beyt Hanun’a yönelik düzenlediği saldırıya "sözle değil eylemle" cevap vereceklerini açıkladı.

 

SANA ajansının verdiği habere göre Halid Meşal, Suriye'nin başkenti Şam’da düzenlediği basın toplantısında "Bu katliamı kınıyoruz ve diyoruz ki; kınamamız sözlerimizle değil eylemlerimizle olacak, direniş bu saldırıya cevabını verecektir" açıklamasında bulundu.

 

“Arapların ve uluslar arası kamuoyunun suskunluğu, İsrail’in katliamlarını sürdürmeye teşvik etmektedir” şeklinde sözlerini sürdüren Halid Meşal, uluslar arası toplumun ve Arapların bir Filistin’e yönelik kuşatmanın kaldırılması için gerçek bir tavır ortaya koymasını istedi.

 

Halid Meşal, Filistin’deki tüm direniş gruplarına seslenerek bu saldırıya karşı ortak yanıt verilmesi gerektiği çağrısı yaptı.

 

“Ateşkes 2005 yılının sonunda sona erdi” diyen Halid Meşal, silahlı mücadele devam etmek serbesttir; direnişi, çevresel koşullar belirler” şeklinde sözlerine devam etti.



Makaleler

Güncel