Abbas:İsrail’e yönelik eylemleri kınadı

img
Abbas:İsrail’e yönelik eylemleri kınadı YDH

SAAF-Filistin Özerk Yönetimi Lideri Mahmud Abbas, Filistinli grupların İsrail’in Beyt Hanun kentine




SAAF-Filistin Özerk Yönetimi Lideri Mahmud Abbas, Filistinli grupların İsrail’in Beyt Hanun kentine yönelik saldırılarına karşı düzenlediği misilleme eylemlerini “boş iş” diye niteledi.

 

Gazze’deki Filistin Özerk Yönetimi binasında bir basın toplantısı düzenleyen Mahmud Abbas, “İsrail mevzilerine yapılan füze saldırıları boş işlerdir. Bunların hiçbir faydası yoktur. Bu tür eylemler yalnızca İsrail’e daha şiddetli saldırılar yapma ve savaşın sorumlusu Filistinlilerdir, bizim de onların hepsini katletmemiz gerekiyor deme bahanesi vermektedir. Dolayısıyla bizim İsrail’e bu bahaneyi vermememiz gerekiyor” diye konuştu.

 

İsrail’e yönelik füze saldırılarını kınayan Abbas, “bunlar doğru şeyler değildir ve devam etmemesi gerekir” dedi.

 

Hamas ise Mahmud Abbas’ın bu açıklamasını Filistin direnişine yapılmış bir hakaret olarak algıladığını belirtti. Hamas sözcülerinden Fevzi Berhum, Mahmud Abbas’ın söylediği bu sözlerden dolayı Filistin halkından özür dilemesi gerektiğini belirtti.

 

İsrail’in sivil asker ayrımı yapmaksızın saldırılarını sürdürdüğünü belirten Berhum, bu tür açıklamaların İsrail’i saldırı düzenleme konusunda cesaretlendirdiğini söyledi.

 



Makaleler

Güncel