Filistin’in yeni başbakanı konusunda anlaşma sağlandı

img
Filistin’in yeni başbakanı konusunda anlaşma sağlandı YDH

SAAF-Filistinli gruplar, ulusal birlik hükümetinin başbakanlığına Gazze İslam Üniversitesi eski




SAAF-Filistinli gruplar, ulusal birlik hükümetinin başbakanlığına Gazze İslam Üniversitesi eski Rektörü Muhammed Şubeyr’in getirilmesi konusunda anlaşmaya vardı.

 

Fransız Haber Ajansı’nın Filistinli yerel kaynaklara dayandırarak bildirdiğine göre Filistin Özerk Yönetimi ve Hamas yetkilileri Mahmud Abbas’la İsmail Heniye’nin Muhammed Şubeyr’in başbakanlığı konusunda anlaşmaya vardığını açıkladılar.

 

Başbakan İsmail Heniye, Yaser Arafat’ın ölümünün 2. yıldönümü dolayısıyla düzenlenen törende ABD ve AB tarafından Filistin halkına uygulanan ekonomik kuşatmanın kaldırılabilmesi için başbakanlıktan feragat edebileceğini açıklamıştı.

 

Hamas’ın daha önce, ulusal birlik hükümetinin başbakanlığı için Uluslar arası Filistin Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Zahir Kuyehl, İslam Üniversitesi Rektörü Dr. Muhammed Şubeyr, Filistin İslam Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Halid en-Nehdevi ve halen Sağlık Bakanı olarak görev yapan Basim Naim’in isimlerini Filistin Özerk Yönetimi Lideri Mahmud Abbas’a sunduğu belirtilmişti.

 

Başbakanlık konusunda Muhammed Şubeyr’le Sağlık Bakanı Dr. Basim Naim’in isimlerine şans veriliyordu.

 



Makaleler

Güncel