Nasrullah: İç savaştan korkmayın

img
Nasrullah: İç savaştan korkmayın YDH

SAAF-Hizbullah Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrullah, mevcut hükümetin hiçbir itibarının




SAAF-Hizbullah Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrullah, mevcut hükümetin hiçbir itibarının kalmadığını belirterek yeni ve temiz bir hükümetin çok yakında kurulacağını söyledi.

 

Lübnan’da yayınlanan es-Sefir gazetesinin haberine göre güney Lübnan’da savaştan zarar gören ailelere hitaben bir konuşma yapan Seyyid Hasan Nasrullah, “Temiz ve güvenilir bir hükümet çok yakında kurulacak ve Lübnan’ın yaralarını saracak. Biz Lübnan halkını yalnız bırakmayacağız” dedi.

 

“Bu hükümet gidecek, diğer bakanların istifasından sonra bizimle hiçbir ilişkisi kalmayacak ve yeni hükümet kurulacak” diyen Hizbullah Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrullah, hükümetle ilgili eleştirilerini sürdürerek “ben size şu hükümet bu hükümetten daha itibarlı veya iyidir demiyorum; çünkü bu hükümetin hiçbir konumu bulunmamaktadır” dedi.

 

Hizbullah ve Emel bakanlarının istifalarının olumlu bir adım olduğunu kaydeden Nasrullah, Refik Hariri cinayetiyle ilgili mahkemenin de ulusal birlik hükümeti ile hiçbir ilişkisinin bulunmadığını söyledi.

 

Savaştan zarar gören ailelere hitap eden Nasrullah, yapım ve onarım çalışmalarının yaşanan siyasi bunalımdan etkilenmeyeceğini söyleyerek “Zaferin ilk gününde size söylediğim gibi biz temiz paralarla ve güvenilir kaynaklarla sizin evlerinizi yapma vaadimize bağlıyız” diye konuştu.

 

Hizbullah Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrullah iç barışın sağlam kökleri bulunduğuna değinerek iç savaş tehditlerine göndermede bulunarak “İç savaştan korkmayın, sizi iç savaşla korkutmak isteyen bazı kimseler bulunmaktadır” dedi.

 

Şiddet konusuna da değinen Nasrullah sözlerine şunları ekledi: “Bu nasıl bir çoğunluktur ki bunların hepsini dehşet kaplamış, size şunu söyleyeyim ki ancak zayıf kişiler bu tür şeylere tevessül edebilir. Lübnan bizim ülkemizdir, biz onun yolunda on binlerce şehit, gazi, yaralı ve esir verdik. Onu koruma yolundaki en büyük değer, onun izzetini ve onurunu desteklemektir. Ülkenin iç barışını ve istikrarını biz koruyacağız.”

 



Makaleler

Güncel