Maliki:Adam kaçıranlar tekfircilerden beter

img
Maliki:Adam kaçıranlar tekfircilerden beter YDH

SAAF-Yüksek Öğrenim Bakanlığı’ndan 37 personeli kaçıran şahısların mutlaka yakalanması




SAAF-Yüksek Öğrenim Bakanlığı’ndan 37 personeli kaçıran şahısların mutlaka yakalanması gerektiğini belirten Irak Başbakanı Nuri el-Maliki “adam kaçıranlar, tekfircilerden daha da beter” dedi.

 

Bağdat Üniversitesi öğretim görevlileriyle bir araya gelen Maliki, kaçırılanların serbest bırakılmasının yeterli olmadığını belirterek olayın sorumlularının yakalanması gerektiğini söyledi.

 

“Hükümet, adam kaçıranlar konusunun peşini bırakmayacak, kaçırılanların serbest bırakılması yeterli değil, olayın sorumlularının da yakalanması gerekiyor. Bu, öğrencilerin hayatını ve özgürlüğünü muhasara altına alan teröristlerle bizim savaşımızdır” diyen Maliki, adam kaçırarak öğrencileri ve akademisyenleri öldürenlerin tekfircilerden daha beter olduğunu söyledi.

 

Hükümetin gelecek birkaç ay içerisinde milisleri silahsızlandırmaya başlayacağını belirten Maliki, bu konuda komiteler oluşturulduğunu, ama bunların çalışmalarının biraz uzun bir zaman alabileceğini ifade etti.

 

Irak Hükümet Sözcüsü, dün Yüksek Öğrenim Bakanlığından kaçırılan 37 kişiden 35’inin serbest bırakıldığını, iki kişinin ise halen rehin olarak tutulduğunu açıkladı.