Emil Lahud: Bakanlar kuruluna müdahale ederim

img
Emil Lahud: Bakanlar kuruluna müdahale ederim YDH

SAAF-Lübnan Cumhurbaşkanı Emil Lahud, mevcut bakanlar kurulunun toplantı yapması ve yeni




SAAF-Lübnan Cumhurbaşkanı Emil Lahud, mevcut bakanlar kurulunun toplantı yapması ve yeni kararlar alması durumunda yasal müdahale hakkını kullanacağını belirtti.

 

Başbakan Fuad Sinyore kabinesinden altı bakanın istifa etmesi üzerine mevcut hükümetin yasal meşruiyeti kalmadığını belirten Lübnan Cumhurbaşkanı Emil Lahud, mevcut hükümetin yapacağı yeni bakanlar kurulu toplantısına yasal müdahale hakkını kullanacağını belirtti.

 

Cumhurbaşkanı Lahud’un Başbakanlık Sekreterliğine gönderdiği ve Lübnan Başbakanı Fuad Sinyore’ye de iletilen mektupta bakanlar kurulu toplantılarının durdurulmasını istedi ve altı bakanın istifasından sonra düzenlenen bakanlar kurulunun ve bu kurulda alınan kararların hiçbir yasal meşruiyetinin bulunmadığını belirtti.

 

Lübnan kabinesindeki istifalardan sonra hükümetin yasal meşruiyetinin kalmadığına dair bir açıklama da bugün Lübnan Meclis Başkanı Nebih Berri’den geldi.

 

El-Arabiya televizyonuna bir demeç veren Meclis Başkanı Berri, altı bakanın istifa etmesinden sonra mevcut hükümetin hiçbir yasal meşruiyeti kalmadığını belirterek bakanlar kurulunun mevcut şekliyle alacağı kararların tüm kesimlerin hükümette temsil edilmesini zorunlu kılan Lübnan anayasasına aykırılık teşkil ettiğini söyledi.

 



Makaleler

Güncel