ABD Suriye’deki üslerini güçlendiriyor

img
ABD Suriye’deki üslerini güçlendiriyor YDH

Irak İslami Direnişi’nin operasyonlarını engelleyemeyen Amerika, Suriye'deki üslerini güçlendirmeye başladı.




YDH- Lübnan’dan yayın yapan el-Meyadin televizyonuna konuşan kaynaklar, ABD'nin benzeri görülmemiş bir kafa karışıklığı yaşadığını ve Suriye'deki askeri üslerini güçlendirdiğini açıkladı.

Irak'taki İslami Direniş, Gazze ile dayanışma adına hem Suriye hem de Irak'taki Amerikan askeri hedeflerini vuruyor. Amerika’dan yapılan son açıklamaya göre, Irak Direnişi şu ana kadar önemli kayıplara yol açan 58 operasyon gerçekleştirdi. 

Kaynaklar, Suriye'deki en büyük Amerikan işgal üssü olan el-Ömer petrol sahası üssü ile Deyrizor'un kuzey kırsalındaki Koniko gaz tesisi üssüne silah ve teçhizat takviyesi yapıldığını doğruladı.

Edinilen bilgilere göre konuşlandırılan teçhizatlar arasında, seyir füzeleri, insansız hava araçları ve intihar dronları gibi alçak irtifa hedeflerini tespit etme ve önleme konusunda uzmanlaşmış Avengers USAASC ve THAAD gibi hava savunma sistemleri yer alıyor.

Kaynaklar, 17 Ekim'den bu yana iki üssün 18 kez hedef alındığını, bunların 10'unun el-Ömer'e, 8'inin de Koniko'ya yönelik olduğunu belirtti.

Amerikan güçlerinin olası hava ve kara saldırılarına hazırlık amacıyla, gelen hedeflere karşı günlük savunma tatbikatları yaptığını belirten kaynaklara göre, Direniş'in Amerikan tesislerine yönelik operasyonlarının artması üzerine ABD, Harab el-Cir havaalanı ve el-Şeddai üssünü bu malzemeler için hava taşıma merkezi olarak kullanarak ekipman ve silahlarla dolu 150'den fazla kamyonu ülkeye getirdi. 

Öte yandan Irak'taki İslami Direniş, İsrail’in Gazze Şeridi'ndeki sivillere karşı yaptığı katliamlara cevaben bir kez daha Amerika’nın ‘Ayn el-Esed’ üssünü vurduğunu duyurdu.



Makaleler

Güncel