Irak’tan Amerikan saldırısına resmi kınama

img
Irak’tan Amerikan saldırısına resmi kınama YDH

Irak hükümeti ve cumhurbaşkanlığı Amerika’nın Irak’ın Curf en-Nasr bölgesini hedef alan saldırısını kınadı, Irak Hizbullahı bu saldırının cezasız kalmayacağını belirtti.




YDH- El Meyadin televizyonunun haberine göre Irak Cumhurbaşkanlığı, Amerikan gçlerinin Irak’ın Curf en-Nasr bölgesini bombalamasını kınadı ve bu saldırının Irak’ın egemenliğinin ihlali olduğunu belirtti.

Amerikan saldırısının ülkedeki güvenlik ve istikrarı bozabileceğini vurgulayan Irak Cumhurbaşkanlığı, ABD saldırısının Irak hükümeti ve güvenlik servislerinin bilgisi dışında gerçekleştiğini kaydetti.

Irak hükümeti de Irak sahasının son iki gün içinde tanık olduğu son gerilimi “tehlikeli bir tırmanış” ve “Irak egemenliğinin kabul edilemez bir ihlali” olarak ele aldığını açıkladı.

Irak silahlı kuvvetlerine bağlı Halk Seferberlik Güçleri’nin bileşenlerinden Hizbullah Taburları ise yaptığı açıklamada “Amerika’nın Halk Seferberlik Güçleri karargahını bombalaması suçunun, cezasız kalmayacağını” vurguladı.

Irak Hizbullah’ı açıklamasında “El-Kaim’deki Halk Seferberlik Güçleri savaşçılarını hedef alan Amerikan saldırısının dördüncü yıldönümündeyken Amerikan işgal güçlerinin kirli yaklaşımlarını sürdürerek Babil’in kuzeyindeki Curf en-Nasr bölgesinde Halk Seferberlik Güçleri karargahını bir kez daha hedef aldığına şahit olduk” ifadelerine yer verdi.

Iraklı direniş grupları, İsrail'in Gazze saldırılarına destek veren Amerikan güçlerinin Irak ve Suriye2deki üslerine saldırılar düzenliyor. Amerika, bu saldırılara caveben Curf en-Nasr bölgesindeki Halk Seferberlik Güçleri karargahını bombamıştı. 



Makaleler

Güncel