Lübnan’daki siyasi sorun için uluslar arası bir plan hazırlandı

img
Lübnan’daki siyasi sorun için uluslar arası bir plan hazırlandı YDH

SAAF-Lübnan’da yaşanan siyasi sorunların aşılması için Arap ülkeleri tarafından bir çözüm planı




SAAF-Lübnan’da yaşanan siyasi sorunların aşılması için Arap ülkeleri tarafından bir çözüm planı hazırlandığı belirtiliyor.

 

Lübnan’da yayınlanan es-Sefir gazetesine açıklamada bulunan kaynaklar, Lübnan içinde ve dışında ülkedeki siyasi grupların Cumhurbaşkanı Emil Lahud’un yerine rakip taraflardan hiçbirine bağlı olmayan bağımsız bir cumhurbaşkanı belirleme konusunda kafa yorduğunu belirtti.

 

Es-Sefir’in yazdığına göre bunun ardından erken seçimlere gidilecek ve yeni cumhurbaşkanı 2007’nin Kasım ayına kadar görevine başlamış olacak.

 

Söz konusu planın bazı Avrupa ülkelerinin de yer aldığı bazı Batılı ülkeler tarafından söz konusu edildiğini belirten gazete, hazırlanan plana göre seçim yasasında değişiklikler yapılacak ve erken seçime gidilerek yeni ulusal birlik hükümeti kurulacak.

 

Lübnan’daki rakip kesimlerden her iki tarafın da taviz vermesini öngören söz konusu plan doğrultusunda 14 Martçı grubu oluşturan el-Mustakbel Partisi Lideri Sadeddin Hariri, Lübnan Güçleri Lideri Semir Caca ve İlerici Sosyalist Parti Lideri Velid Canbolat arasında ABD’nin Lübnan Büyükelçisi’nin gözetiminde görüşmeler yapılıyor.

 

Siyasi gözlemciler, Batı’nın bu planla Suriye yanlısı Cumhurbaşkanı Emil Lahud’un görevden alınması karşılığında Hizbullah ve müttefiklerinin baskısı karşısında gittikçe köşeye sıkışmakta olan 14 Martçı hükümeti feda edebileceğini belirtiyor.

 

 



Makaleler

Güncel