Türkmen ve Arap temsilcilerden Kerkük İl Meclisi’ni boykot kararı

img
Türkmen ve Arap temsilcilerden Kerkük İl Meclisi’ni boykot kararı YDH

SAAF- Kerkük İl Meclisi’nin Türkmen ve Arap Grupları yaptıkları bir açıklamayla ilin ortak yönetimi




SAAF- Kerkük İl Meclisi’nin Türkmen ve Arap Grupları yaptıkları bir açıklamayla ilin ortak yönetimi konusundaki isteklerine olumlu cevap verilmemesi durumunda meclis çalışmalarını ve komisyon toplantılarını boykot edeceklerini bildirdiler.

 

Türkmen grupları tarafından sitemize gönderilen açıklamada Kerkük İl Meclisindeki Arap ve Türkmen grupların Kerkük İl Meclisi Başkanlığına gönderdiği mektuba yer verildi ve söz konusu mektubun Irak Cumhurbaşkanlığına, başbakanlığına, meclis başkanlığına, Millet Meclisi grup başkanlarına, Kerkük Valisi’ne ve Amerikan ve İngiliz Konsoloslarına da gönderildiği ifade edildi.

 

Kerkük İl Meclisi’ndeki Arap ve Türkmen üyelerin mektubunda şu ifadelere yer verildi:  

 

 

Saygıdeğer Kerkük İl Meclis Başkanı,

 

Kerkük’te üç yıldan beri belirli bir tarafın yalnız başına Kerkük İl Meclisi’nin yönetimine el koyması, uygulamaların çeşitli düzeylerde; özellikle güvenlik, sosyal hizmetler, projelerin uygulamaları, vatandaşların mal varlıklarına tecavüzler, fiili yargı boşluğu gibi konularında bir fiyaskoyla sonuçlanmıştır.

 

Biz İl Meclisi’nin Türkmen ve Arap grupları olarak bu fiyaskoyu beklemiştik. Kerkük Vilayeti’nin idaresinde uzlaşma ve müşterek yönetim zorunluluğuna vurgulamamıza rağmen isteklerimize, ne yazık, kulak verilmedi.

 

Dolayısıyla, durumun daha kötüye gitmemek, sorumluluk hissi, halkımızın isteklerine uyarak ve Vilayetin durumunu daha iyiye götürmek için Vilayette, Kerkük hükümeti’nin idaresinden başlayarak Vilayetin bütün dairelerinin yönetimine kadar Kerkük Vilayeti’nin müşterek yönetmesinde ısrar etmekteyiz.

 

Binaenaleyh, yukarıda belirtilen isteklerimiz yerine getirilinceye kadar Kerkük İl Meclisi’nin Türkmen ve Arap Grupları olarak İl Meclisi ve Komisyonlarının toplantılarını boykot ediyoruz.  

 

Arap Grubu                                                                     Türkmen Gurubu

Liste ( 289- 299)                                                          Liste ( 175- 178)