İran yeni Chamrosh-4 insansız hava aracını tanıttı.

img
İran yeni Chamrosh-4 insansız hava aracını tanıttı. YDH

Dikey kalkış kabiliyetine sahip bu drone, çeşitli askeri gemilerden havalanarak kendisine verilen görevleri yerine getirebiliyor.




YDH- İran İslam Cumhuriyeti Deniz Kuvvetleri, çeşitli deniz operasyonlarını otonom olarak gerçekleştirebilen uzaktan kumandalı bir aracın (ROV) yanı sıra yerli olarak geliştirilen ve üretilen dikey kalkış ve iniş (VTOL) insansız hava aracını tanıttı.

İran Ordusu Baş Komutanı Tümgeneral Abdurrahim Musavi, İran Deniz Kuvvetleri Komutanı Tuğamiral Şahram İrani ve bir dizi üst düzey askeri şahsiyet ve devlet yetkilisinin katıldığı bir sergide yerli askeri başarılar Cumartesi günü başkent Tahran'da sergilendi.   Chamrosh-4 olarak adlandırılan ve adını Pers mitolojisinde Alborz Dağı'nın zirvesinde yaşadığına inanılan bir kuştan alan VTOL drone, uygun maliyetli teknolojilere sahip. Her tür donanma gemisinin güvertesinden kolayca dikey kalkış ve iniş yapan drone, verilen görevleri başarıyla yerine getirebilir.   Ayrıca, uzaktan kumandalı araç, demirli uyuyan her iki deniz mayınını da tespit edebilir, bulabilir ve imha edebilir.



Makaleler

Güncel