Rızgar Ali: Türkmenler ve Araplar siyasi ilerlemeye engel oluyor

img
Rızgar Ali: Türkmenler ve Araplar siyasi ilerlemeye engel oluyor YDH

SAAF-Kerkük İl Meclisi Başkanı Rızgar Ali, il meclisindeki Türkmen ve Arap temsilcilerin




SAAF-Kerkük İl Meclisi Başkanı Rızgar Ali, il meclisindeki Türkmen ve Arap temsilcilerin Kerkük’teki siyasi ilerlemelere engel olduğunu söyledi.

 

Türkmen ve Arap temsilcilerin kentin müşterek yönetimi konusundaki isteklerine olumlu cevap verilmemesi halinde meclis çalışmalarını boykot edecekleri yönündeki açıklamalarına değinen Rızgar Ali, KDP’ye bağlı PNA haber ajansına telefonla bir demeç vererek girişilen eylemi “anlamsız” diye niteledi.

 

Türkmen ve Arap temsilcilerini mevki ve makam peşinde olmakla suçlayan Ali, “bu iki grup mevki ve makam peşindedir, toplantılara katılmayı da bu yüzden askıya aldılar, bu gruplara mensup üyelerden bazıları da evlerinin ABD güçleri tarafından aranması yüzünden toplantıları boykot ediyor” diye konuştu.

 

“Son üç yıl boyunca Kerkük konusunda ne zaman bir siyasi ilerleme sağlansa bu tür gelişmeler yaşanıyor” diyan Kerkük İl Meclisi Başkanı Rızgar Ali, Türkmen ve Arap temsilcilerden toplantılara katılmasını ve isteklerini görüşmeler yoluyla dile getirmesini istedi.