Irak Direnişi Gazze ile omuz omuza

img
Irak Direnişi Gazze ile omuz omuza YDH

Irak İslami Direnişi, İsrail yerleşim yeri Eilat’ı vurduklarını duyurdu




YDH- Irak'taki İslami Direniş bugün erken saatlerde, İsrail’in güneyindeki Eilat yerleşim yerinde belirli hedeflerin uygun silahlarla vurulduğunu açıkladı.

Yapılan açıklamada Iraklı direnişçilerin bu saldırıyı İsrail tarafından kadınlar, çocuklar ve yaşlılar dahil Filistinli sivillere karşı gerçekleştirilen katliamlara yanıt vermek ve Gazze halkı ile dayanışma sağlamak için gerçekleştirildiği belirtildi.

Iraklı En-Nuceba Hareketi Genel Sekreteri Şeyh Ekrem el Kaabi ise yaptığı açıklamada Irak Direnişi’nin bölgedeki ABD güçlerine karşı sarsılmaz iradesine dikkat çekerek, "Amerikan işgali" ile aynı safta yer alan Iraklı siyasi parti ve kuruluşları uyardı.

Irak direnişi ABD’ye karşı savaşında ilerlerken, Irak’taki bazı tarafların buna ses çıkarmasına tepki gösteren Kaabi, "İşgalci ABD ordusu Irak'tan çekilmek mi istemiyor, yoksa bazı Iraklı taraflar bu işgale siyasi kılıf sağlayarak korumak mı istiyor?” sorusunu yöneltti.

Nuceba lideri ayrıca "Irak'ın düşmanı, sizin düşmanınız ve bizim düşmanımızdır” diyerek Irak'taki İslami Direniş’e muhalif olan taraflara, “ABD güçleriyle ittifak kurmaktan kaçının” uyarısında bulundu.

Kaabi açıklamasının sonunda, Direniş'in "geri çekilmeyeceğini ve taviz vermeyeceğini" vurgulayarak, İslami Direniş gruplarının bölgedeki ABD güçlerini geri püskürtmeye ve onlara karşı koymaya hazır olduğunu belirtti.



Makaleler

Güncel