Irak Çalışma Grubu ön raporu gelecek hafta açıklanıyor

img
Irak Çalışma Grubu ön raporu gelecek hafta açıklanıyor YDH

SAAF-Başkanlığını ABD eski Dışişleri Bakanlarından James Baker ile Demokrat Parti eski Senatörü




SAAF-Başkanlığını ABD eski Dışişleri Bakanlarından James Baker ile Demokrat Parti eski Senatörü Lee Hamilton’un yaptığı Irak Çalışma Grubu’nun ABD’nin yeni Irak stratejisini belirlemek üzere yaptığı çalışmanın ön raporunun önümüzdeki hafta açıklanacağı belirtildi.

 

Baker Komitesi olarak da adlandırılan Irak Çalışma Grubunun başkanlarından Senatör Lee Hamilton, Washington Post gazetesine verdiği demeçte hazırlanan ön raporun önümüzdeki hafta açıklanacağını bildirdi.

 

Raporu hazırlayan komitede Demokrat Parti ile Cumhuriyetçi Parti’den beşer temsilcinin bulunduğunu belirten Hamilton, komitenin Irak politikasında köklü değişiklikler yapabileceğini ifade etti.

 

Hazırlanan raporda Irak’tan çekilmeye ilişkin herhangi bir takvime işaret edilmediğini belirten Hamilton, bu konuda çok dikkatli ve bilinçli davranmak gerektiğini söyledi.

 

Komitenin çalışmaları sırasında Demokratlardan ve Cumhuriyetçilerden oluşan 250 uzmanın görüşünden yararlandığını belirten Lee Hamilton, birçok önerinin hala komite tarafından incelenmekte olduğunu ifade etti.

 

Irak Çalışma Grubu, ABD’nin yeni Irak stratejini belirlemek üzere çalışmalar yürütüyor.