Çavuş Amichai Yisrael Yehoshua: Gazze'de öldürülen Amerikalı

img
Çavuş Amichai Yisrael Yehoshua: Gazze'de öldürülen Amerikalı YDH

Amerika'dan işgal altındaki Filistin'e göç ederek İsrail rejimi ordusunda görev alan Amichai Yisrael Yehoshua Gazze'de öldürüldü.




YDH- İsrail rejimi ordusu Gazze'ye yönelik saldırılarında ağır kayıplar vermeye devam ederken, ölümleri resmen açıklanan ve cenaze törenlerinin yayımlanmasına izin verilen bazı askerlerin hikayeleri bu kişilerin İsrail ile bir bağlarının olmadığını ortaya koyuyor.

Ynetnews sitesinde yer alan habere göre, Amerika'dan işgal altındaki Filistin'e göç eden bir ailenin çocuğu olan Amichai Yisrael Yehoshua (24) burada İsrail rejimi ordusuna katılarak kıdemli çavuş rütbesini aldı.

7 Ekim'de gerçekleşen Aksa Tufanı operasyonunun ardından İsrail rejiminin başlattığı saldırılar sırasında Amerika'da olan Amichai Yisrael Yehoshua, ordu tarafından göreve çağrıldı ve Gazze'ye gönderilen Amichai Yisrael Yehoshua burada öldürüldü.

Amichai Yisrael Yehoshua'nın annesi, oğlunun gönüllü olarak döndüğünü ve kendisine "siz buraya göç etmeseydiniz ben de gelip burası için savaşmazdım", dediğini söyledi. 

İsrail rejimi ordusundaki pek çok rütbeli gibi Amichai Yisrael Yehoshua da  Amerika ve İsrail çifte vatandaşlığına sahipti.

2 Ocak günü gerçekleştirilen cenaze merasiminde ailenin İngilizce konuşuyor olması bölgedeki yerleşimcilerin çoğunun Amerika'dan gelenlerden oluştuğuna işaret olarak yorumlanıyor.

Bilindiği üzere İsrail rejimi dünyanın pek çok yerinden topladığı Yahudiler ile nüfusunu korumaya çalışıyor ve bunların pek çoğu İbrani dilini sonradan öğreniyor.