Benny Gantz'tan Lübnan'a karşı kapsamlı savaş çağrısı

img
Benny Gantz'tan Lübnan'a karşı kapsamlı savaş çağrısı YDH

İsrail kabinesinin eski bakanı, İsrail'in işgal altındaki kuzeye yerleşimcileri geri döndürme hedefine ulaşması için “Lübnan'a topyekun savaş açması” gerektiğini ileri sürdü.




YDH- İsrail’deki Ulusal Birlik Partisi Başkanı ve eski Savaş Kabinesi üyesi Benny Gantz, İsrail'in sadece “Hizbullah'a karşı değil aynı zamanda egemen Lübnan devletine karşı da” hareket etmesi gerektiğini söyledi.

Eski Savaş Kabinesi, “İsrail'in ilerlemek ve yerleşimcileri işgal altındaki kuzeye geri döndürmek için iki seçeneği var, ya Hizbullah'ı caydırmak için bir anlaşmaya varmak ya da gerekirse karadan girmek de dahil olmak üzere saldırıya devam etmek” dedi.

Bu arada İsrail Güvenlik Bakanı Yoav Gallant bugün yaptığı açıklamada, ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin ile “bölgesel durumu” ve İsrail ordusunun “Hizbullah'a karşı düzenleyeceği operasyonları” görüştüğünü söyledi.

Gallant “İsrail ordusunun Kuzey Komutanlığı'na yaptığım ziyaretin ardından dün [Pazar] akşam ABD Savunma Bakanı ile görüştüm. Bakan'a Hizbullah'ın tehditlerine ilişkin bir durum değerlendirmesi sundum ve Hizbullah'ın İsrailli sivillere yönelik saldırı düzenleme kabiliyetini azaltmaya yönelik İsrail ordusu operasyonları hakkında bilgi verdim” dedi.

Gallant ve Austin’in, “İran ve vekillerinin tehditleri de dahil olmak üzere bölgenin genel durumunu” ele aldığı bildirildi.

Öte yandan İsrail Hava Kuvvetleri eski komutanı Tuğgeneral Zvika Haimovich, Maariv gazetesine pazar günü verdiği bir mülakatta İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu'nun “Hizbullah'a karşı askeri stratejideki mevcut başarısızlığının” boyutlarını vurgulamıştı.

Haimovich, İsrail'in Hizbullah’a yönelik son saldırılarının hükümetin kuzeyde “istikrarı yeniden sağlama hedefleriyle uyuşmadığını” belirtti.



Makaleler

Güncel