Kissinger: Irak’ta durum tehlikeli

img
Kissinger: Irak’ta durum tehlikeli YDH

SAAF-ABD’nin eski Dışişleri Bakanlarından Henry Kissinger, Irak’taki durumun son derece tehlikeli olduğunu belirterek uluslar arası




SAAF-ABD’nin eski Dışişleri Bakanlarından Henry Kissinger, Irak’taki durumun son derece tehlikeli olduğunu belirterek uluslar arası güçlerin Irak’taki kaos için seferber olması gerektiğini söyledi.

 

Alman Welt gazetesine bir demeç veren Henry Kissinger, Irak’taki durumun çok tehlikeli bir boyut kazandığını belirterek Irak’ta her gün gittikçe artan kaosa son vermek için uluslar arası güçlerin farklı hedeflere sahip olsalar bile bir araya gelmesi gerektiğini belirtti.

 

İran’ın Irak’ta Taliban benzeri bir hareket istemediğini, Türkiye’ninse bağımsız bir Kürt devletinin kurulmasından kaygı duyduğunu belirten Kissinger, tüm bölgede bir denge ve istikrar kurulmadan Irak’ta istikrarın sağlanmasının mümkün olmadığını ifade etti.

 

Bush hükümetinin Irak politikasını değiştirmesi mi yoksa bazı taktik reformlar yapması mı gerekir konusuna da değinen Kissinger, “Irak’ta kurulacak bir orduyla tüm sorunların çözüleceğine dair bir düşünce zahiren kabul edilebilir gibi gözüküyor; ama belirlenen bir zamanda bununla sonuç alınamaz” diye konuştu.