Direniş Ekseni Cephesinde Bugün (23 Ocak)

img
Direniş Ekseni Cephesinde Bugün (23 Ocak) YDH

Hizbullah, İsrail'in iki hava kontrol üssünden biri olan Meron Hava Kontrol Üssü'nü yeniden çok sayıda füzeyle vurdu.




YDH- Irak İslami Direnişi, dün gece saatlerinde 3. Kez Suriye'deki ABD'nin Koniko üssünü füzelerle bombaladı. Bugün ise İsrail'in Aşdod limanını insansız hava araçlarıyla vurdu.

Batı Şeria'da Filistin Direnişi ile İsrail güçleri arasında, Nablus ve Cenin'in birçok bölgesinde ayrıca Balata kampı ve Tulkarem'de şiddetli çatışmalar yaşandı.

Filistin Halk Kurtuluş Cephesi'nin askeri kanadı olan Şehit Ebu Ali Mustafa Tugayları, Cibaliya'nın doğusunda ve Han Yunus'un batısında İsrail güçleriyle şiddetli çatışmalara girdi.

Hamas'ın askeri kanadı olan Şehid İzzeddin el-Kassam Tugayları, Gazze'nin güneybatısında bir binada saklanan İsrail özel kuvvetini TBG patlayıcı mermileriyle vurdu. Aynı bölgede bir İsrail askerini de keskin nişancı atışıyla öldürdü.

Han Yunus'un batısında, İsrail piyade kuvvetinin odasını havaya uçuran ve 3 İsrail askerini öldürdüğünü teyit eden Kassam Tugayları, Gazze'nin güneybatısında İsrail askeri toplantılarını ağır kalibreli havan toplarıyla vurdu.

Çeşitli cephelerde 1 zırhlı personel taşıyıcı, 3 askeri buldozeri ve 1 Merkava tankı imha eden Kassam Tugayları, Zeytun mahallesinde iki Maoz tipi kamikaze ve 1 normal insansız hava aracını düşürdü.

Kassam Tugayları dün saat tam 16.00'da el-Megazi kampının doğusunda karmaşık bir operasyon gerçekleştirdi. 

İsrail mühendislik gücünün bulunduğu bir binayı anti-personel mermisi ile hedef alarak, İsrail güçlerinin mühimmat ve mühendislik ekipmanının patlamasına neden oldular.

Eş zamanlı olarak savaşçılar, kuvvete koruma sağlayan Merkava tankını Yasin-105 roketiyle imha etti. Aynı yerde bir mayın tarlasını patlatarak başka bir İsrail kuvvetini havaya uçurdular.

İsrail ordusu Kassam Tugayları'nın yaptığı bu operasyonda 24 askerinin öldüğünü duyurdu.

El Fetih İntifada'nın askeri kanadı olan El Asife Kuvvetleri, el-Mahatta bölgesindeki İsrail askeri toplantılarını ağır kalibreli havan toplarıyla bombaladı.

Filistin İslami Cihad Hareketi'nin askeri kanadı olan Kudüs Tugayları, Han Yunus'ta İsrail'in batı askeri kampını ve çok sayıda asker ve araçtan oluşan bir mevzisini havan toplarıyla vurdu.

Bureyc kampının güneydoğusundaki İsrail askerleri ve araçlarının toplandığı bölgeyi havan topları ve Bedir-1 füzeleriyle vuran Kudüs Tugayları, Megazi kampında bir binada konuşlanmış olan bir grup İsrail keskin nişancısını güdümlü füzelerle vurdu.

Kudüs Tugayları çeşitli cephelerde 3 Merkava tankı, 2 askeri buldozeri ve 2 askeri aracı çeşitli patlayıcılarla vurdu.

Mücahid Tugayları, Beyt Lahiya'da İsrail güçlerine ait yüksek kabiliyetli 528-Sky Racing tipi bir insansız hava aracını düşürdü.

Cibaliya'nın doğusundaki İsrail askerleri ve araçlarını Sair füzeleriyle vuran Mücahid Tugayları en az 4 İsrail askerinin öldürüldüğünü duyurdu

El Fetih'in askeri kanadı olan Aksa Şehitleri Tugayları, Gazze'deki tüm çatışma eksenlerinde İsrail güçleriyle şiddetli çatışmalara girdi. Han Yunus'un doğusundaki İsrail mevzilerini ağır kalibreli havan toplarıyla bombaladı.

Ayrıca Han Yunus'ta bir grup İsrail askerini çeşitli patlayıcılarla vurdu.

Aksa Şehitleri Tugayları ve Kudüs Tugayları ortak bir operasyonla Nahal Oz bölgesini havan toplarıyla bombaladı.

Han Yunus'ta bir İsrail askeri buldozerini vuran Aksa Tugayları, Han Yunus'un batısındaki İsrail asker ve araçlarının toplandığı bir alanı çok sayıda havan topuyla vurdu.

Ulusal Direniş Tugayları'na bağlı Şehit Ömer el Kasım Güçleri, Han Yunus'un güneyinde İsrail güçleri ile yakın mesafeden şiddetli çatışmalara girdi ve bir askeri aracı patlayıcılarla imha etti.

Lübnan İslami Direnişi Hizbullah, İsrail'in Meron Hava Gözlem üssünü ve Kobra Tepesindeki İsrail askeri toplantısını füzelerle bombaladı.

Ayrıca Kirbet Ma'ar'daki İsrail üssünü uygun silahlarla vurdu.

 



Makaleler

Güncel