Direniş Ekseni Cephesinde Bugün (26 Ocak)

img
Direniş Ekseni Cephesinde Bugün (26 Ocak) YDH

Irak İslami Direnişi, Irak'taki Ayn el-Esed üssüne dronlarla saldırı düzenledi.




YDH- Ulusal Direniş Tugayları'na bağlı Şehit Ömer el-Kasım Güçleri, Muğraka'nın kuzeyinde, bölgeye giren İsrail ordusuna ait araçların oluşturduğu bir topluluğa çok sayıda havan topu atmayı başardı.

Han Yunus şehrinin batısında bir Merkava tankını Yasin 105 roketiyle hedef alan Hamas'ın askeri kanadı olan el-Kassam Tugayları, Han Yunus şehrinin batısında bir eve saklanan İsrail güçlerini anti-personel roketle hedef alarak İsrail askerlerinin ölümüne ve yaralanmasına neden oldu.

Bunların yanı sıra, Kassam Tugayları’nın, Gazze şehrinin güneybatısındaki Şeyh Aclin bölgesinde 8 askerden oluşan İsrail piyade gücüyle çatıştığı, İsrail askerlerinden ölü ve yaralılar olduğu bildirildi.

Kassam Tugayları ayrıca, Meğazi kampının kuzeybatısında bir grup İsrail askerini bir pusuya düşürdü. Tünellerden birinin kapısını 7 askerin üzerine kapattıktan sonra tünel ağzı anti-personel “Radiye” cihazıyla patlatılarak içerideki İsrail askerleri ölü ve yaralı bırakıldı. Sonra “Şavaz” silahı ve bir Yasin 105 roketiyle iki Merkava tankı hedef alındı.

Bu operasyonlarla birlikte, el-Meğazi kampının doğusundaki çevre tellerinin 500 metre ötesinde bir Merkava tankı ve bir D9 buldozer Yasin 105 ve "Tandum" roketleriyle hedef alındı.

Filistin İslami Cihad Hareketi'nin askeri kanadı olan Kudüs Tugayları, bir İsrail askerinin keskin nişancı atışıyla öldürüldüğünü ve Han Yunus'un güneybatısındaki bir dizi işgal aracı ve kuvvetinin havan toplarıyla hedef alındığını duyurdu.

Kudüs Tugayları, Aşkelon, Siderot, Nir Am ve Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki yerleşimleri roketlerle bombaladı.

Filistin Halk Kurtuluş Cephesi'nin askeri kanadı olan Şehit Ebu Ali Mustafa Tugayları ve Kudüs Tugayları, ortak bir operasyon düzenleyerek, Gazze'nin doğusunda İsrail ordusunun ikmal hattını roket yağmuruna tuttu.

Aksa Şehitleri Tugayları Han Yunus şehrinin batısında İsrail asker ve araçlarından oluşan bir topluluğu havan toplarıyla hedef aldı.

Lübnan İslami Direnişi Hizbullah, Honin Kalesi civarında toplanan İsrail askerlerini uygun silahlarla hedef aldı.

Hizbullah, “Ma’ale Golan” kışlasını da Felak-1 füzeleriyle hedef aldı ve doğrudan vurdu.

Hizbullah ayrıca, İsrail askerlerinin “Ma’ale Golan" kışlası ve çevresindeki konuşlandırılmasını bugün ikinci kez hedef alarak büyük bir Katyuşa roketi bombardımanıyla vurdu. ‏



Makaleler

Güncel