Direniş Ekseni cephesinde bugün (27 Ocak)

img
Direniş Ekseni cephesinde bugün (27 Ocak) YDH

Direniş Ekseni güçleri bugün de Irak, Lübnan, Yemen ve Filistin’de İsrail ve Amerikan hedeflerine operasyonlarını sürdürdü.




YDH- Hamas’ın askeri kanadı Şehit İzzeddin el-Kassam Tugayları, Han Yunus şehrinin batısındaki el-Emel mahallesinde bir İsrail zırhlı personel taşıyıcısını el-Yasin 105 roketiyle vurdu.

İslami Cihat’ın askeri kanadı Kudüs Tugayları, Han Yunus şehrinin batı ve güneyindeki ilerleme ön hatlarında makineli tüfekler ve tanksavar roketleri kullanarak İsrail askerleri şiddetli çatışmalara girdi.

Sderot, Niram ve Gazze Şeridi sınırındaki yerleşim yerlerini roket saldırılarıyla bombalayan Kudüs Tugayları, Han Yunus şehrinin batısında bir Merkava tankı ve iki zırhlı personel taşıyıcıyı RPG roketleriyle hedef vurdu.

Kudüs Tugayları ayrıca el-Megazi kampının doğusunda yer alan ‘Ebu Safiye’ askeri bölgesi çevresindeki düşman birliklerini ve el-Meğazi kampının doğusundaki İsrail ikmal hattını ve araçlarını roket ve havan toplarıyla bombaladı.

Kassam Tugayları, Han Yunus kentinde bir Merkava tankını el-Yasin 105 roketiyle vurdu.

Hizbullah bugün de Lübnan sınırı boyunca İsrail hedeflerini vurdu. Hizbullah’ın askeri kanadı İslami Direniş, saat 09.30'da Cel el-Alam bölgesi civarında İsrail askeri mevzilerini Burkan füzeleriyle vurdu hedeflerin tam isabetle vurulduğu bildirildi.

Saat 10.15'te el-Abad bölgesinin güneyindeki düşman İsrail askerlerinin topluluğunu uygun silahlarla vuran Hizbullah güçleri, saat 11.05'te  de İsrail askerlerinin Doviv Kışlası civarındaki bir topluluğunu füzelerle vurdu.

Hizbullah, saat 11.50'de Hırbet Ma’ar üssünü ve saat 14.35'te de Zibdin kışlasındaki gizli komuta merkezini ‘Felak 1’ füzesi ile vurdu hedeflerin tam isabetle imha edildiği açıklandı. 

Hizbullah yerel saatle 14.45'te Nakura’daki İsrail donanma üssündeki elektronik casusluk teçhizatını, saat 15.45'te ise Şomira Kışlası civarındaki İsrail askeri birliğini tam isabetle vurdu.

Irak İslami Direnişi, bugün Suriye'nin doğusundaki Amerikan işgali altındaki Koniko gaz sahası üssünü ve Irak'taki Ayn el-Esed üssünü füzelerle vurduğunu duyurdu.

Sana merkezli Yemen ordusu ise dün gece Aden Körfezi’nde bir İngiltere’ye ait Martin Luanda gemisini füzelerle vurdu. Gemide çıkan yangın saatlerce söndürülemedi.

  



Makaleler

Güncel