Abbas Ürdün’de, Heniye İran’da, Kaddumi ABD’de, Rice İsrail’de, Sultanov Şam’da

img
Abbas Ürdün’de, Heniye İran’da, Kaddumi ABD’de, Rice İsrail’de, Sultanov Şam’da YDH

SAAF-Filistin’de sağlanan ateşkesin ardından Filistin’de ulusal birlik hükümetinin kurulmasıyla ilgili




SAAF-Filistin’de sağlanan ateşkesin ardından Filistin’de ulusal birlik hükümetinin kurulmasıyla ilgili diplomatik temaslar da hız kazandı.

 

Filistin Özerk Yönetimi Lideri Mahmud Abbas’la Başbakan İsmail Heniye kurulacak ulusal birlik hükümetiyle ilgili temaslarda bulunmak üzere bölge ülkelerini kapsayan ziyaretlerine başladılar.

 

Mahmud Abbas bugün Ürdün’de giderken, Filistin Başbakanı İsmail Heniye de Lübnan, Suriye, İran, Kuveyt ve Katar’ı kapsayan bölge ziyaretlerini başlatıyor.

 

Filistin Özerk Yönetimi Lideri Mahmud Abbas’ın ABD Başkanı Bush’la Ürdün’de görüşmesi için hazırlıklar yapıldığı bildirilirken, ABD Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice’ın da İsrail’e, FKÖ Siyasi Büro Başkanı Faruk Kaddumi’nin de ABD’ye gideceği belirtildi.

 

Öte yandan Suriye haber ajansı SANA’nın haberine göre Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Aleksander Sultanov, Şam’da Hamas Siyasi Büro Başkanı Halid Meşal’le görüştü.

 

Sultanov’un bölgedeki gelişmeleri değerlendirmek üzere bugün Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esed’le de bir görüşme yapacağı belirtiliyor.

 

Bölgedeki bu geniş çaplı diplomatik trafiğe değinen siyasi gözlemciler, bunun Filistin konusunda yeni bir sürecin başlayabileceğinin göstergesi olduğunu ifade ediyorlar.

 



Makaleler

Güncel