Irak direnişi: Operasyonlarımız devam edecek

img
Irak direnişi: Operasyonlarımız devam edecek YDH

Irak İslami Direnişi’nin bileşenlerinden Nuceba Hareketi, Amerikan rejimi güçlerine yönelik operasyonların süreceğini açıkladı.




YDH- Irak direnişine yakınlığıyla bilinen Saberin News Telegram kanalının haberine göre Irak İslami Direnişi’nin bileşenlerinden Nuceba Hareketi Amerikan güçlerine yönelik operasyonların süreceğini açıkladı.

Nuceba Hareketi yayımladığı bildiride kısa bir süre önce operasyonlarını askıya aldığını açıklayan Hizbullah Tugayları’nın kararının sebebinin de çok yakında anlaşılacağını ifade etti.

Irak Nuceba Hareketi Genel Sekreteri Ekrem el-Kaabi, tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Daha önce belirtmiştik, bir kez daha vurguluyoruz. Bizim (Amerikan güçlerine yönelik saldırı) kararımız bir Irak kararıdır ve şu iki şey gerçekleşmeden durmayacaktır: Birincisi Gazze’ye yönelik saldırılar duracak ikincisi de işgalci Amerikalılar Irak’tan çekilecek.”

Hizbullah Tugayları’nın operasyonlarını geçici olarak askıya aldığına dair açıklamasına da değinen Nuceba Hareketi bildirisinde şunları ifade etti:

“Mücadele yoldaşımız Hizbullah Tugayları’ndaki yiğitler, bizim cihat ve kan kardeşlerimiz ve yoldaşlarımızdır. Mücahit kardeşimiz Ebu Hüseyin el-Hamidavi (Hizbullah Tugayları genel sekreteri) ile yaptığımız görüşmede biz bu kararın gerekçesini ve ne kadar bilgece bir karar olduğunu anladık. Biz onların bu kararına saygı duyuyor ve yaptıkları fedakarlığı takdir ediyoruz. 

Onların bu kararı vermekle nasıl bir cesaret ve fedakarlık gösterdiği yakında anlaşılacak.”

Irak Hizbullah Tugayları Genel Sekreteri Ebu Hüseyin el-Hamidavi, Ürdün Suriye sınırında çok sayıda Amerikan askerinin ölmesi ve yaralanmasıyla sonuçlanan operasyonun ardından operasyonlarını geçici olarak asıya aldığını açıklamıştı.

Iraklı kaynaklar, Irak hükümetinin Amerikalı yetkililerle Amerikan askerlerinin çekilmesi konusunda görüşmeler yaptığını ve Hizbullah Tugayları’nın da Irak hükümetini zor durumda bırakmamak için operasyonları durdurma kararı aldığını belirtmişti.