Amerika’nın Direniş Ekseni’nin caydırıcılığına boyun eğmesi tepki topladı

img
Amerika’nın Direniş Ekseni’nin caydırıcılığına boyun eğmesi tepki topladı YDH

Amerikalı politikacılar ve eski güvenlik yetkilileri rejimin Direniş Ekseni bileşenlerine yönelik dünkü saldırısına sert eleştiriler yöneltti.




YDH- Amerika’nın eski güvenlik yetkilileri ve hala görevde olan politikacıları Amerikan rejiminin dün gece Suriye’nin Deyr ez-Zor bölgesine yaptığı saldırıları “geç kalmış” ve “başarısız” diye niteledi.

İsrail ve müttefikleri ile Amerika’nın İsrail yanlısı politikacılarında Ürdün’de Amerikan üssüne yapılan saldırıya cevaben bölgede İsrail ve Amerikan hedeflerine yapılan saldırıların kaynağı olarak görülen İran’a kapsamlı bir saldırı yapılması beklentisi oluşmuştu. 

Biden yönetiminin Ürdün’deki Amerikan üssüne yapılan saldırıdan 5 gün sonra dün gece Suriye’nin Deyr Zor bölgesindeki bazı hedefleri bombalaması bu çevrelerde hayal kırıklığı yarattı.

Amerikan Senatosu’nun Silahlı Kuvvetler Komitesi üyelerinden Cumhuriyetçi Senatör Roger Wicker, dün geceki saldırıyla ilgili olarak X platformundaki resmi hesabından yaptığı açıklamada Biden yönetimini aptallıkla suçladı.

Senatör Roger Wicker, “Biden yönetimi verilecek cevapla ilgili niyetlerini ortaya koyan aptalca sinyaller gönderdi. O kadar zaman kaybedildi ki öngörülen hedefler tahliye edildi” dedi.

Eski CIA Başkanı ve dışişleri bakanı Mike Pompeo da Fox News kanalına verdiği demecinde Biden hükümetine tepki gösterdi ve “Beyaz Saray, ödetmek istediği gerçek bedelleri İran’a göstermelidir” dedi.

Fox News’e açıklamada bulunan Amerikan Temsilciler Meclisi Başkanı Mike Johnson da Biden ve ekibinin Direniş Ekseni güçlerine cevap vermekte kaç kaldığını belirterek eleştirdi. Biden yönetiminin vereceği cevabı tüm dünyaya duyurduğunu ve böylece karşı tarafın önlem almasına fırsat yarattığını belirti ve “Gereğinden fazla sinyal verilmesi, Amerika’nın konumunu zayıflatıyor” dedi.

Amerikan Temsilciler Meclisi üyesi Cumhuriyetçi Carlos Gimenez da yapılan saldırıyı yetersiz bularak doğrudan Joe Biden’ı eleştirdi. Florida temsilcisi Carlos Gimenez, “Başkan Biden zayıf ve düşmanlarımız da bunu biliyor. Biden’ın yanlış dış politikası, Amerika Birleşik Devletleri’ne saldırıya dönüştü. Biden’ın bu konuda çok daha erken adım atması gerekiyordu.”

Indiana’dan Temsilciler Meclisi üyesi Jim Banks da Amerika’nın dün gece Suriye’ye yaptığı saldırıyı hem “geç kalınmış” hem de “hacim olarak yetersiz” bir operasyon olarak niteledi. 

Jim Banks Irak İslami Direnişi’nin Ürdün’de çok sayıda Amerikan askerinin ölmesi ve yaralanmasıyla sonuçlanan operasyonu ile ilgili olarak da “İranlılar, bizim askerlerimizi öldürürken onları daha önce uyarmadı” dedi.

 



Makaleler

Güncel